Rešio sam drift. Problem je do motora koji su užasno van balansa. Dobio si kontroler ali ti verovano trebaju motori
. Oni izazivaju vibracije koje se prenose do kontrolera. Izgleda da su ovi mali kvadovi naročito podložni tom problemu.
Te vibracije možeš osetiti i rukom kada spojiš lizarda na beta flight i u odeljku motors puštaš jedan po jedan. Na oko 1400 se javljaju jake vibracije koje možeš osetiti rukom i videti u live graphu ako izaberes acc. Od 4 motora 3 imaju vibacije a jedan je dobar.
Možeš više pročitati ovde
https://github.com/cleanflight/cleanflight/issues/791Rešenje može biti balansiranje motora(nemam ideju kako ove motorčiće balansirati, probao neke poznate metode ali su neprimenjive ovde), soft mount motora(probao sa nekim gumicama ali bez uspeha) i na kraju soft mount flight controlera koji je u mom slučaju dao dobre rezulate iako nije baš vizuelno lepo.
Isekao sam stopice od sundjera za dihtovanje prozora jer sam to imao pri ruci. Njih sam zalepio izmedju frejma i stopice nosača kontrolera.
Sa druge strane od gume za bicikl sam napravio podlošku za šraf. Sve to nisam stegao do kraja već samo da uhvati da bi ostalo sudjera da amortizuje.
U prilogu slike.
Što se baterija tiče, nisam još probao sa drugim baterijama jer me je jako nervarao ovaj drift pa sam rešio njega da eliminišem prvo.
Koja su tvoja iskustva sa baterijama i kvadom inače?