I ja sam imao problem sa 2.4 GHz u urbanim podrucjima, a 5.8 ima slabiji domet i prenos na vecim visinama. Sa androidom nisam mogao da biram jer aplikacija nije imala mogucnos izbora u OTG rezimu, a Evropski telefoni ne podrzavaju iste opsege 5GHz kao DJI(veza sa kontrolerom je uvek 5GHz). Tad sam isprobavao razne modovane verzije aplikacije, i svaka je imala po neki problem koji je bio potencijalno rizican(brljotine sa home point, pucanje signala, sletanje iz cista mira koje ne moze da se otkaze...). Zbog toga sam nabavio jedan iPhone, sa kojim je daleko lakse, a u medjuvremenu je i DJI sredio aplikaciju. Sad koristim iPhone kad hocu nesro na brzaka da snimim zvog brzeg povezivanja, a kad mi treba bolji pregled onda android, ali sve sa fabrickim aplikacijom i bez otkljucavanja FCC. Signal dobar, prenos slike dobar, samo po potrebi promenim frekvenciju.
Od Aira sam odustao jer ne vidim bitno unapredjenje u odnosu na Spark, za koji vec imam dosta baterija i opreme. Razlika u ceni bi mi u konacnoj matematici bila velika, a za moje potrebe ne vidim nikakvo narocito unapredjenje. Takodje, Spark je u kategoriji do 300 grama i deluje bas malecki, pa je manja verovatnoca da me neko cima. Po nekad zafali ta treca osa, mada je Spark lagan pa mirna ruka to prilicno uspesno kompenzuje. Cekam bilo sta, bilo kako da se zove i bilo ko da ga proizvodi, sto ce imati makar iste performanse kao Spark, a daleko duzu autonomiju. Plasim se da cu se nacekati, ali svakako mi se nigde ne zuri