Ljudi, ove staze i ovaj klub (neko rece u Holandiji) je ono sto sam ja negde zeleo da napravom u Maloj Ivanci... Ali kad sam pocinjao nisam ni sanjao ni znao, kako sve to treba da izgleda, a ne znam ni sam zasto, valjda me mrzelo i nisam imao vremena pa nisam ni trazio na netu.I napravio sam , sta sam napravio. Ima tu pored livade, jos milion problema, a na prvom mestu su pareeeee... a na drugom mestu broj ljudi koji se ovim nasim hobijem bavi.... ja sam OFF-ROAD stazu zaceo, pa sada sa nekim iskustvom zelim da je i dovrsim, normalno/naravno da zelim sugestije, a i neku vrstu pomoci sa savetima i idejama.
Po meni je njena najveza mana, sto je dugacka, sa malo krivina i bez prepreka, hupsera itd.... i to nema korisnika.
Imam i mali bager i mali valjak, lopate, asove i grabulje.... i volje.
Planiram da cim vreme dozvoli, kisa, da se bacim na posao, daa unistim korov, koji je iznikao, da je prepeglam i iskrivudam, i da nampravim prepreke, obelezim i ukrasim/okitim ..... i onda sta....
Onda dolazimo na Srpska posla... malo ljudi, nekom daleko, nekom se to ne svidja, nekom skupa godisnja clanarina od 70 E, za besplatno koriscenje svih staza (poletno/sletne za avione, te off-road, bazena za camce, koji nije ofarban i hidroizolovan, sportskih terena)......
Slusao sam razne price i video ovde, ljudi ajde da se organizujemo i nadjemo livadu..... jako jako tesko, pre svega ovo prvo... a nije bas tako lako naci i livadu, bar ne u gradu, po kojoj mozes da kopas i rovaris, i da tako ostane, i da to neko odrzava... i sve to bez para....
Kupujemo modele, vozimo se sami po parkinzima, sto je ok za prvih par puta dok ne savladas autic, posle dosadno.... prava stvar jer neka trka, ako nista vise bar u sekiraciju, ili pivo, druzenje i zezanje, ali mora malo i da kosta.... a onda idu bolji i brzi modeli, a i to kosta i tako u krug....
Jedino se Dragan iz Vrsca, (R/C avio), covek masinista, ponudio da sa svoje strane pomogne, oko prosirenja avio piste, svojim radom, dolazi u subotu, da probamo i da se dogovorimo, cekamo da stane kisa i da se prosusi..... Normalno bice mu placeno ili nadoknadjeno na neki nacin...
Ima nacina da se dodje i do dobrog aerodroma, i do dobre staze, ali treba malo volje, i minimalno para.... Kod nas u zemlji gledamo slike po internetu, palimo se, kritikujemo, hranimo sujete ( a svi smo sujetni do zla boga) i nista dalje.... Nemate ni predstavu koliko kosta onaj klub na ovim slikama koje su postavljene ovde.... i koliko kosta koriscenje tih staza ..... a onda je sve lako i da bude dobro i da lepo izgleda, neko rece 30$ sat, a niko ne bi dao ni 1$ na sat..... i najvaznije to nije u gradu, ispred nasih kuca, jer ne moze....
Ja se zajebao, isao malo megalomaski, cak stavio i rasvetu, pre zavrsteka samih staza, tako je moralo, zbog kopanja i zaglibio.
Da budemo nacisto, ON ROAD staza 100x100 m, to je 10.000m2, svejedno kako ces je iskrivudati, bez ikakvih radova na asfaltu, samo ravnjanje zemljista, tampon i asfalt ne moze manje od 20E po kvadratu, to je tricavih 200.000 E, podizanje vozaca na platformu, pit box, extra .....
Proslu godinu sam bio u gipsu olupan od saobracajke, ali nedamo se idemo napred, zivela obnova....
Izvinjavam se i pozdravljam, nisam mogao da se ne osvrnem na zadatu temu,
ali cekajmo bolja vremena, bice toga jednog dana i kod nas
Pozdrav Zajko
PS. Daj jos neke slike.... ili mi pusti na e-mail office@rcbgd.com, hvala!