31.10.2009.
Divan dan, temperatura oko 12 stepeni, vetar srednje jačine...
Pokupili se Ervin, Piću i ja pa izašli da isprobamo nešto novo, da testiramo jedan prerađen model i da se naletim sa Spree-em i fun fly-em ( od toga nikad dovoljno
)...
Ja sam prvi poleteo Spree-a, ali posle par krugova sleteo pošto se nešto zeza taj motor koji je namontiran. U međuvremenu su Ervin i Piću namontirali krilo na trup jedrilice, koje su pre neki dan završili. Radi se o malo modifikovanom Telstar modelu.
Ervin je uradio prvih par bacanja iz ruke...Prijatno sam se iznenadio kako lepo leti,skoro nije trebalo ništa da se trimuje... Posle došlo i poletanje, i Piću i Ervin sav srećni, model lepo leti... Piću vežbao sletanje. Posle ispražnjene baterije još jedna fotka, gde je suvišan bilo kakav komentar
Ja sam popravio Ervinov bivši model, SU-31 pa sam izneo da testiram kako se ponaša. Nešto je perađeno, a i setap je malo drugačiji
Nažalost šarkica kod vertikalca popustio i pred sletanje je prevrnuo u kovit i završio prizemljen sa slomljenom elisom, pukotinom na trupu iza krila i malom oštećenjem na prednjoj strani oko držača motora. Lako se popravlja, sledeći vikend ponovo ide na nebo
Za kraj sam ostavio fun fly koji me opet oduševio...