Dragi modelari
Poznato je, kao sto sam vise puta u prici rekao, da, po meni, ovaj forum hronicno pati od nedostatka tehnickih tekstova.
Mozda je problem u tome sto sam licno takvo nesto zeleo da dobijem od onoga sto Saburo naziva "nasa mala virtuelna zajednica".
Posto sam clan i Rc Universe-a, pozvano mogu da uporedim pomenuta dva foruma i cinjenica je da je Americki forum daleko vise okrenut tehnici.
Ne mogu a da u ovom trenutku se ne zahvalim svima na lepim zeljama i cestitkama.
Bez obzira da li je nekima vlasnik ovog predivnog aviona simpatican, antipatican, drag ili "najveci p...r, sa tehnicke strane pojava ovakvog modela je zasigurno interesantna.
Kao sto je jedan modelar rekao, sve se moze naci na googl-e i to je potpuno tacno.
Naravno, ne treba zaboraviti cinjenicu da se sve, o svemu, takodje moze naci na pretrazivacima, ali vam je potrebno otprilike pola veka da sve pronadjete.
Posto sam od poslednje prepirke sa delom moderatorskog kruga, odlucio da se ubuduce bavim iskljucivo tehnikom, ovaj odgovor je inspirisan jednom recenicom koja je pomenuta.
Nisam ovaj avion kupio da bi se hvalio, niti i jednu stvar posedujem iz tog razloga.
Rc jet zelim vec 20-ak godina i sada sam bio u mogucnosti da ostvarim zelju.
Da sam sam, na pustom ostrvu, takodje bih kupio isti ovaj avion i leteo ga iskljucivo za svoje zadovoljstvo.
Kada god ga pogledam, onako sklopljenog u sobi, pocinjem da cujem muziku oko sebe.
David Gueta "when love takes over"
Zato je sve to i vredelo.
Sto se tice tehnike, a na to se uvek vracam, deo onoga sto znam iznosim na ovom forumu u pisanoj formi. Nikada i ponovicu, Nikada, ako sam nesto bio pitan, a znao sam odgovor, nisam odbio da to podelim sa nekim ko je to pitao.
U to ne spada nekoliko bezobraznih provokacija, koje su tako predstavljene.
Tako ce biti i u ovom slucaju.
Ja cu o ovom modelu pisati, a svako ko zeli nesto da sazna, moze da cita i slobodno da pita.
Neko je jednom rekao: "Znanje nam se nudi, a na nama je da ga i koliko prihvatimo..."
Ponovicu jos jednom, mislim da modelarske tehnike na ovom forumu nedostaje u velikoj meri, ali verovatno je medju svima vama bar neko ko ce se osmeliti da zakoraci u nove vidove modelarstva, koje neki od nas konstantno predstavljamo.
Moje pisanje je i usmereno takvima.
Nadam se da se niko ovime nece naci prozvan ili povredjen.