Evo ovih dana ugrabih malo vremena i konacno sam preradio glvau za Mini Titana i sada je FlyBarLess.
Na samom startu sam morao na samoj glavi da isturpijisem mesto gde je nekada bila kuglica koja je drzala link.
Zatim sam odsekao visak.
Kada sam deo postavio na mesto gde je bila kuglica dobio sam ovo.
Takodje sam morao da prepravim i ucvrstim ovaj klizac. Njegova svrha je da ne dozvoli swoshplate-u da se okrece oko svoje ose.
Sklopljena glava izgleda ovako.
Kada se sve postavi na helikopter izgleda ovako.
Linkove koji idu od swashplate-a do glave su od Raptora 50 kao i kuglice koja sam postavio na krajeve.
Kada sam sve zavrsio sa montazom konstatovao sam da je sada glava mnogo kompaktnija i da uopste nema vise onih malih luftova kojih je bilo na pretek.
Zatim sam uradio podeasavanje MICROBEAST-a koje je poprilicno jednostavno i potom otisao na letenje.
Samo poletanje je naravno bilo bez ikakvih problema. Helikopter je poleteo vrlo lako i vrlo stabilno je stajao sam od sebe. Napravio sam par osmica i sve je radlio savrseno.
Zatim sam u pravolinijskom letu pokusao da postignem sto vecu brzinu i prilikom dodavanja maksimalnog ugla krila glava se prosto razletela u vazduhu i helikopter mi je pao direktno na nos.
Naravno da je greska bila moja. Bilo mi je zao da skratim rucicu misleci mozda ce mi trebati jos toliko dugacka i kraj rucke koji je visio u vazduhu verovatno je dodirnuo swoshplate i jednostavno je sve pokidao na glavi.
Ovako izgleda sada taj deo.
Srecom nisam bas jako "ubio" Mini Titan. Recimo, glavna osovina se nije iskrivila, kao sto i glavni rotori nisu pukli. Na zalost nemam trenutno ostatak koji mi fali ali se nadam da ce uskoro da stigne pa nastavljam dalje sa podesavanjima. Taman da prodje ovo "divno" vreme.
Sale