Kao prvo svima sretna 2011 godina
Težina samog rama je 445 grama.
Radovi na quad-u napreduju poprilično dobro.:
1. nosač za GoPro kameru sa amortizerima,
završen,
2. nosač za beteriju,
završen,
3. Motori,
montirani4. KKMulticontroler,
postavljen,
5. Razvodna tabla za ESC-ove,
postavljena,
6. Video predajnik,
postavljen....
u suštini svi radovi osim postavljanja ESC-ova su završeni. Slike o ovom svemu nešto kasnije dok rasčistim (slikao sam maltene svaki korak).
Danas sam se pozabavio povezivanjem GoPro kamere sa video predajnikom. Kada se samo sjetim kako sam to uradio na EasyStar-u
... pa to je stvarno bilo ruglo
...
Ovaj put sam se odlučio da to uradim malo bolje, što za eksploataciju to i za funkcionalnost. Kod EazyS sam sve te žice nekako uvezao, izolovao spojeve termo bužirom, pa gubi spoj, pa nekad se izlomi žica...uvijek neke zezancije. Da bi sve te gluposti izbjegao uradio sam slijedeće:
Naravno prvo sam napravio "layout" u CAD-u
Napravio sam pločicu na koju sam postavio sve potrebne priključke dok su sa donje pločice urađene sve potrebne veze...
To izgleda ovako, desni bijeli priključak je za video predajnik. Crni lijevi je za GOPro kameru, dok je gornji bijeli za balans konektor baterije.
Evo kako to izgleda sa druge strane... Takođe sam ostavio i mjesto gdje mogu zalemiti onaj "voltage alarm", označen je kao buzzer na pločici..
Ne mogu da nađem sliku kako je to izgledalo na easystaru ali mi se u svakom slučaju ovako čini bolje
Toliko za sada...