Ivane, koliko su koštale farbe i ostali materijal, ja ne znam tačno, ali mislim da je to bilo oko 2000-2500 din. Bata će ti to bolje kazati, pošto je on kupovao farbe, katalizatore, razredjivač, krep traku, foliju za maskiranje...
Ja sam mu gitovao i ošmirglao kabinu i potom je špric gitovao. Nakon toga je nanet Plastofix... Sve te stavri nije morao da kupi, pošto sam ih ja imao...
Pritisak za air brush ne bi trebao da bude veći od oko 1 atmosfere. Ako na velikom kompresoru imaš ventil za regulaciju pritiska, verovatno možeš da ga smanjiš...
Bitnije ti je kako ćeš air brush povezati sa tim kompresorom...
Air brush kod nas na Najlon pijaci košta 2000-2500 din...
Nalepnice, tj. slova, sam Bati pravio na mom cutteru. Folija ima u raznim bojama, ima i srebrne. Slova su lepljena pre lakiranja kabine, a kad se sve izlakira, dobiju se lepi prelazi...
Oko pripreme za farbanje i samog farbanja ovakve kabine ima dosta posla... Veruj mi samo na gitovanje i šmirglanje, pre prve bele osnovne boje, utrošio sam skoro dva sata rada...
Najvažnije je maskiranje, tj. zaštita kabine da ne ofarbaš, nešto što ne treba...
Koliko boja, toliko i "maskiranja"... Ovo je "najpipaviji" proces...
Kad je sve ofarbano lepe se nalepnice i na kraju, Golub, koji ima profi komoru i pištolj za farbanje, lakira sve. Air brushem ne možeš lakirati, to se mora odraditi sa pravim pištoljem za farbanje i to bar u dva tri sloja...
Možda ti je jeftinije da ti ja sve ovo odradim a, ako te interesuju detalji javi mi se na PM...
Pozdrav
Mirče