Nedavno sam radio range test:video link 2.4 GHz i Spektrum 2.4GHz.Trikopter je posluzio za testiranje naravno sa skinutim elisama .Prvo sam probao bez video predajnika.Na trideset metara ima signala i kad se pritisne range test dugme ima i dalje signala ,međutim na 35 metara nema vise signala,poslije pustanja dugmeta nakon tri sekunde uspostavi se signal.
Poslije ovoga postavio sam video predajnik i to blizu RC predajnika na monitoru je bilo malo smetnji naravno kad se pritisne dugme za range test na stanici na monitoru su manje smetnje.Otisao sam sa stanicom na razdaljjinu od 30 metara i dalje je bilo signala,kad sam pritisnuo dugme za range test i dalje je bilo signala.Na 35 metara nestao je signal Znaci isto u oba slucaja
Posto sam ovo testirao sam nisam mogao da se vise udaljavam posto ne bih mogao registrovati promjene a mislio sam jos da provjerim na koliko bi metara nestao signal bez pritiska na range test.I ovo cu da probam uskoro kad nas bude vise na nekom od okupljanja pa se javljam sa rezultatima.
@ fenix druze
Mozes li da probas na sledeci nacin,skoro sam siguran sam da ce domet biti veci.
1.) Razdvoj na letilici Prijemnik i predajnik sto je vise moguce i stavi Video na 4 kanal.
2.) Obavezno prvom upali samo video (stanica ugasena).
3.) Pokusaj da se udaljis sto vise od video prijemnika (min 5-6m), pa posle tek ukljuci Stanicu.
Tako ce Stanica traziti slobodne kanale i izbegavace kanal 4 na kojim Video vec radi.
4.) Kad proveris domet, trk do racunara da nam javis rezultate.
Ljudi su tako imali odlicne rezultate sto se tice dometa, cak i sa video predajnicima od 500mW.
Doduse imali su video link 2,4ghz sa 8 kanala, i video su stavljali na kanal 8.
Ali vredi pokusati.
poz.