Author Topic: Rodjendansko flajanje...  (Read 23285 times)

Offline IVAN3D

• Hero Member
Re: Rodjendansko flajanje...
« Reply #45 on: March 26, 2011, 08:53:06 PM »
Svaka cast Mircetu i njegovoj zeni kao i detetu jer su organizovali nesto jako lepo i krajnje prijatno.
Sve u svemu panter je ostavio neverovatan utisak jer ima motor za medalju toliko brzo ide proces paljenja i toliko brzo reaguje na gas da je to prosto neverovatno....
Mislim da ce da leti do bola i to vrlo brzo....
Ja sam iskoristio priliku da potrosim jedan rezervoar na mom helikopteru na zemlji ali ovaj put sa rotorima i racunam da ce vec sledece paljenje da leti...
Ono sto me je pored fantasticne torte, pantera, odlicnog raspolozenja, uspesnog rada mog modela itd... takodje obradovalo je to da se helikopteri lete sve vise....

Hvala jos jedared....

Snimci se dizu a evo cisto neka slika pa kacice ljudi kad stignu... (neko mi je prcko po aparatu pa mi ugasio HD %$#!!%^!!!!!)

\\\" Sve što leti ima nezgodnu osobinu da pada \\\"

ex pseudonijum: GLIDER

Offline vpanin

• Jr. Member
  • **
« Reply #46 on: March 26, 2011, 09:59:22 PM »
Si ziv i zdrav, srecan rodjendan, lepo bilo vidim

Offline n3mke

• Sr. Member
« Reply #47 on: March 26, 2011, 10:04:02 PM »
Mirce, srecan rodjendan! Sve najlepse!  ()-()  (<--)

Offline Lazo

• Hero Member
  • Za pametnog čoveka i komarac je muzika.
« Reply #48 on: March 26, 2011, 10:22:10 PM »

(pijemo)
Smrt fašizmu - Sloboda na aerodromu!

Offline r-xx

• Sr. Member
« Reply #49 on: March 26, 2011, 11:53:44 PM »
ja koliko sam na ovom forumu, i proveo ceo dan sa ekipom, do ovog momenta nisam znao da je Mirchetu rodjendan... josh se najeo torte...

izvini druzhe kupio bih ti neki poklon da sam znao, al svakako sretan ti rodjish i sve naj!!

dan je bio predivan a o avionima i da ne'pricham        :)aplauz :)aplauz :)aplauz

Offline Miki Va

• Jr. Member
  • **
« Reply #50 on: March 27, 2011, 12:58:02 AM »
Ja sam jos bolji, uopste nisam video ovau temu do sad  ") Istini za volju tesko da bih uspeo da se organizujem,ali nisam ni znao o cemu se radi.Mircetu srecan rodjendan i puno uspesnih godina u zdravlju i veselju  (pijemo) a vidim da je bilo lepo druzenje  , nadam se nekom drugom susretu bice dana.

Pozz Miki   ()-()

Offline mirce

• Hero Member
« Reply #51 on: March 27, 2011, 01:26:20 AM »
Morao sam po povratku kući malo da "ubijem oko", opio me celodnevni svež aerodromski vazduh...

Vidim da su neki bili vredni i okčili slike i vidoje, hvala...
Hvala i na lepim željama svih koji nisu bili, neki su mi se javili telefonom i mailom i verujte mi, iskreno mi je žao što nisu došli...

Kao što se vidi na slikama, bilo nam je lepo. Atmosfera je bila odlična, društvo došlo sa svih strana, jedino je vetar malo kvario utisak jer je na mahove bio baš jak...

Kad sam stigao na aerodrom, oko pola devet, vetar je već poprilično duvao, ne dajući ni najmanju nadu da će stati...
Parkirao sam kola blizu piste i muvao sam se od Amidžinog hangara do AN-ova od Ciklonizacije gledajući aerodromske aktivnost subotom ujutro...

Oko pola deset dolaze prvi modelari, subotičani, Adam i Viktor. Adama vidim još tu i tamo, ali sa Viktorom se nisam video "100 godina"...
Ubrzo za njima stižu stari modelari, čika Novta i gosn. Franja, potom je došao Bane, pa Laza i Ivan i malo po malo, okupismo se...

Vetar se naravno nije smirivao, možda je na mahove bio malo slabiji, ali najgore od svega je što je duvao tačno bočno, iz pravca hangara...
No, bez obzira na sve, letelo se...

Pošto sam dočekivao modelare, pričao sa svima i radio sve ono što domaćin mora da radi, nisam video možda baš svaki let, ali zabeležio sam dosta toga...

Lazo i Ivan su doneli celu flotu modela...

Lazo je medju prvima poleteo svoju jedrilicu...

...izlažući se nevidjenom riziku da se ukoči u vratu, jer čuvena "Čehinja" jednostavno nije htela da sleti.
Jedrilica je impresivna, četiri metra raspona, sva od kompozita, sa set up-om koji je podiže "dok kažeš keks"... 

Ivan i Lazo su doneli i helikopter, baš je veliki, a prepravka sa glow na benzinca je odradjena "za sve pare"...

Pred kraj dana Lazo je leteo i svog elektro Yak-a...

Adam se naleteo sa svojim elektro modelom Inspire 60, "sprživši" najmanje 6-7 baterija... Punjači iz njegovih kola su samo zujali...

Impresivna je i F5J jedrilica Scorpion, koju sam sad prvi put video uživo. Koja izrada... Sve kompozit, filigrantski odradjen model... Pravi se u Češkoj...

Viktor je doneo helikopter, Trex 600 i mnogo dobro ga je leteo...

Ipak, dva najprijatnija iznenadjenja su za mene bili Zuba i Danijel...

Zuba (čuveni rxx sa foruma) je sjajno leteo svoj helikopter, blizu zemlje, sa puno sigurnost, baš impresivno...

Ali Danijel me je oduševio...
Danas smo se upoznali i kroz priču sam saznao da se počeo baviti modelarstvo pre nove godine!!! Treba videti kako leti helikopter, znači, svaka mu čast...

Pred krej dana je napravio i prvi start sa Sebartovim (e sad, kojim modelom?) leteći ga za prvi let i po jakom vetru vrlo lepo...
Sletanje sa, po Adamovim rečima, ni najmanje naivnom pticom je bilo, posle par prilaza, savršeno...

Danijele, svaka čast, za samo napred... Bravo...

Mnogo je lepo leteo i Branek, poletevši i on svoj novi model po prvi put...

Evo još par slika nekih modelara koji su bili prisutni...

Bane...

Bečejska ekipa...

Vuk sa deda Batom...

Čupko...

Fly Boy...

Stara modelarska garda...

Što se tiče moje malenkosti, aktivnosti su bile sledeće: na Panteru smo dva puta palili turbinu i svaki put je sve prošlo u najboljem redu..

Vidoji koje je Lazo stavio su od prvog paljenja...
Za prvo paljenje sam sipao kerozin samo u jedan tank (recimo 3/4) i tek sad, na ovim video snimcima, vidim da je paljenje, turiranje, rulanje i ostalo, sve ukupno trajalo oko 5 minuta...
Tank je bio prazan kad sam ugasio motor...

Danas sam po prvi put malo rulao model i mislim da poletanje sa trave u opšte neće biti problem.
Prilikom drugog startovanja turbine i rulanja po zemlji, otišao sam na deo piste koji je najravniji . Prednji točak Panther je tokom rulanja po tom ravnijem delu Čenejskog aeroodroma mnogo manje "skakao"...

Interesantno mi je napomenuti da na leru model stoji bez ikakvog pomeranja (Panther nema kočnice...)...
Kad se doda gas, u prvi mah se ništa ne desi, a onda model naglo krene da ubrzava...
Naravno, ja sam u tom trenutku odmah oduzimao gas, a sve počinje da se dešava na malo više od 1/3 gasa.
Pošto nema elisu, Panther kreće pravo bez ikakve tendencije skretanja na levu stranu...

Današnjom "vožnjom po zemlji" ustanovio sam i da je model vrlo dobro upravljiv, sa dovoljnim radijusom okretanja...

Za poletanje moram odabrati deo piste koji je najravniji, jer sam video da na "grbavom" prednji točak dosta skače. Doduše, ni tankovi nisu bili puni, a ni flapsovi oboreni...
Na malopre pomenutom ravnom delu piste, ove tendencije nije bilo, a ponavljam, verujem da će se Panther vrlo brzo "odlepiti" od zemlje na poletanju...

Nosio sam se mišlju da Panthera danas poletim (na modelu je sve naštelovano i provereno, turbina radi besprekorno...), ali vetar je toliko bio jak i bočni, da stvarno nisam siguran kako bi se sve završilo... Prvi start mora biti po mirnom vremenu, kako bi se izbegle sve nedoumice oko letenja, a rizik smanjio na minimum.
Zato se u neku ruku izvinjavam auditorijumu što eto nisu imali prilike da vide i ovaj deo priče...

Oko jedan je stigla i moja Maja, sa sve tortom, koja je bila em lepa, em ukusna...

Hvala Majuse...

Prvo sam "namirio" decu...

Jole se pojavio sa šampanjcem, želeći da uz rodjus, proslavimo i prvo javno paljenje i rulanje jet modela u Srbiji...

Šteta što nije bilo i letenja, ali ima dana... Pićemo šampanjac opet...

I na kraju, leteo sam Zeroa dvared...

Prvo poletanje je bilo baš "čupavo", jer je vetar bio jak, sa neverovatnim turbulencijama blizu zemlje...
Drugi let, kasnije popodne, bio je mnogo lepši, ali i taj je bio po vetru, doduše nešto slabijem...

Mnogo toga se još dešavalo danas i neka mi ne zamere oni koje nisam spomenuo u ovom tekstu...

Na kraju dana je moj mali "šegrt" pomagao u vadjenju "čorbe" iz modela...

Hvala svima što su bili i verujem da ćemo ovo ponoviti tokom predstojeće sezone...

Pozdrav

Mirče

P.S. Molim moderatore da ovaj topik prebace iz Oglasa u Skupove... Hvala...
« Last Edit: March 27, 2011, 01:57:25 AM by mirce »

Offline misha

• Hero Member
« Reply #52 on: March 27, 2011, 03:23:21 AM »
Drago mi je da ste se lepo proveli i da je uprkos vetru sve proslo bez incidenata. Lepo je videti toliki broj modelara na jednom mestu.
Jos jednom cestitke za uspesno odrzan rodjendanski miting, sa zeljom da postane redovan.

Pozdrav svima

Offline IVAN3D

• Hero Member
« Reply #53 on: March 27, 2011, 08:00:13 AM »
a ovako ce to da izgleda uskoro...

\\\" Sve što leti ima nezgodnu osobinu da pada \\\"

ex pseudonijum: GLIDER

Offline Gabor

• Hero Member
  • RC Bandit
    • Exclusive
« Reply #54 on: March 27, 2011, 11:38:34 AM »
Mirče, hvala još jednom na pozivu! Organizacija, gostoprimstvo na visokom nivou, a torta..... Pošto u porodičnom biznisu imamo i poslalstičarnicu, jeo sam jako puno vrste torte, ali ova je bila stvarno za  (res).
Sa jučerašnjim danom sa bio oduševljen, opet smo se napričali sa starim poznanicima, a i upoznao nove ljude. Sa Hero-m sam ispraznio 3 baterije, biće i snimka iz vazduha, a na kraju dana kad se već malo smirio vetar, uspeo sam opet da poletim Edge-a, i nadam se da je kraj baksuza koje me pratio od skoro samog početka njegovog poletanja...

Biće i po koji snimak sa jučerašnjeg dana, samo ga još moram skockati  (photograf)
« Last Edit: March 27, 2011, 11:44:16 AM by Gabor »

Offline bimmer

• Full Member
    • You Tube channel
« Reply #55 on: March 27, 2011, 03:12:03 PM »
Uuuuuuuu.... pa vi ste se organizovali pravi mali avio meeting!!!!!!! :)aplauz :)aplauz :)aplauz
svaka cast momci! Dobre fotke, i puno lijeph modela! Steta sto se PG ekipa nije pridruzila....ali ipak... malo smo daleko....

Mirce , srecan rodjendan, zelim ti puno zdravlja i lijepih modela!

pozdrav
Dule

(<--) (<--) (<--)

Offline mirce

• Hero Member
« Reply #56 on: March 27, 2011, 05:00:21 PM »
Hvala, hvala...

Danas sam našao na Youtube-u, Panter poleće sa trave...

Offline presko

• Hero Member
« Reply #57 on: March 27, 2011, 11:33:42 PM »
Била ми је велика част и задовољство што сам присуствовао овом скупу. Немам речи за оно што је Мирче урадио. Врх!!! Велика је разлика гледати, све ово, на снимцима и уживо.  Мени је први пут да видим овако нешто уживо и зато су, вероватно, утисци много јачи.

Како је то изгледало у акцији.

Не може , а да се не помене и Мајина торта. Врх!!!

На крају је отворен и шампањац.

Све у свему домаћини су се показали у најбољем светлу, а мислим и да ми гости нисмо затајили. Цео дан се интезивно летело.

Били су присутни и остали Мирчетови модели, а "Zero" je и летео.

Све у свему, Мирче је један велик посао привео крају. Остало је још мало, али не треба журити. Мирче памет у главу и ...       пази како пилотираш.
Још само да ти кажем да ми се допао онај твој виц о два црва.

8746

Offline ivanmagd

• Sr. Member
« Reply #58 on: March 28, 2011, 08:49:48 AM »
Na veliku zalost, svoje obaveze sam zavrsio tek oko 16h i nije bilo teorije da stignem za dana do vas, sve ovo izgleda jako dobro i svaka cast Mircetu za organizaciju slavlja i letenja, svaka cast i nadam se da cu uskoro pronaci vremena da dodjem do Ceneja. pozdrav svima

Offline zajo

• Sr. Member
« Reply #59 on: March 28, 2011, 09:56:00 AM »
Одличан провод, лепе фоткице свака част.
Поздрав
Every model airplane starts in a box and end in a bag :) Ido Segev