ELEKTRONIKA > BATERIJE i PUNJAČI

Vodic za pocetnike na struju

<< < (4/7) > >>

GILE:
Imitacije ostaju imitacije  (fiu)

tibeteagle:
Eh, znao sam da i kinezi čitaju ovaj forum. Ukrali su mi ideju  :_D
Od sada ću da pazim šta pišem  mmmm

zajo:
Ja sam pcetnik u struju ali svu secu da sam kupio gotov model sa svim mogucim elektonika.Da budem isrkren jos neznam kako to sve radi.Znam da ima motor,speade contoler,ubec ili tako nesto i baterije.pojma nemam kako se to povezije  medju sebe.Prijatno sam se iznenadio kad model se neupali zato sto sam zaboravio palicu za gas na max,kad model pocne da sviri i motor se ugasi pa sleto nekako i svatio da sam stavio pogresnu-praznu bateriju.Pogresio sam sto sam baterie cuvao na 100%skoro mesec dana nadvor od frizidera i dve nabarele-tezak gubitak.Mislim da za te stvari nema puno.Kako se to spoi,kako funkcionise i da ljudi ne cuvaju baterie skroz pune vise vremena,da znaju da moze da im kuca izgori da to nie za.....ja.Isto i za razlicite konektore koi su problem pocetnika. Mozda sam to propustio pa ipak.
Struja jeste da preovlada ali ne u veliki akro modeli.Moja preporka pocetnike je ipak stuja pa onda ko zeli ostane veran baterie a ko zeli odma na benzin.

kuvex:
Postovanje svima!
Ja sam isto tako početnik ovde(new)! Pre svega zanimaju me elektro modeli, više helihopteri a manje-više avioni i jedrilice :)!

Čitao sam "Vodič za početnike na struju" koji je magic objavio i verujte mi da sam se iznenadio! Mislio sam da ću dobiti nek važne informacije i upute o baterijama i punjačima, šta, kako, gde, koliko, itd... kad ono ali (:sok:)!?

Možete li malo ozbiljnije da pomognete nama početnicima? To je pitanje!?

Malo više objasniti matematiku i problematiku kod izbora baterija i punjača (šta, kako, koliko, gde...)! Kada neko pročita da ima pravu sliku o tome šta će da nabavi i kako da koristi a da ne upropasi. Šta su punjači a šta balanseri (i njihova simbioza)? Kakvih sve ima baterija i punjača-balansera? I da se daju odgovori na sva ta pitanja koja muče nas početnike u elektro modelima a što se tiče baterija i punjača! Neko da to "laički" razume i prihvati u svojoj svesti!

Mislim da ovo nije kritika nego samo predlog šta je trebalo da stoji u postu "VODIČ ZA POČETNIKE NA STRUJU"
Toliko od mene, za sada ;) (bojim se ako nastavim napisaću roman;))
Pozz (<--)

magic:
Moras da imas u vidu datum kada sve je to pisano i da se mnogo toga u medjuvremenu promenilo. Informacije radi 3S od 3200mAh je u to vreme kostala 64Eur a danas bolja i kvalitetnija takva baterija kosta oko 20$. Cinjenica je da je tekst zastareo i da nema potrebe da vise stoji na vrhu liste. Mnogo toga je napisano na forumu, upravo i o onim stvarima za koje pitas, ali su rastrkane jer nisu pisane u posebnim topicima nego uglavnom kao odgovor na necije pitanje. Imas search pa sve to sto je napisano mozes uz malo truda i pronaci. Pisanje na forumu nije nicija obaveza niti zadatak vec cista dobra volja. U vreme kada sam se ja ucio o svemu tome forum je bio u zacetku i nije kod nas bilo ama bas nista da se procita nego google i sati i sati pretrage i citanja po netu.

poz

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version