Danas smo se ponovo druzili u Mitrovici.
Izgleda da je moj entuzijazam za ovim Sremskim druzenjem bio zarazan, pa je danas na druzenju prisustvovao i Drule iz Uzica (krcko), kao i moj drug Zuba (rxx), koga sam nakon skoro dve godine uspeo da otrgnem iz kandzi Male Ivance.
Oko 11 nasli smo se na aerodromu mi pomenuti, kao ekipa iz prestonice, Beli (belgraf) iz Sapca sa sinom Pekom, Sava i Milos, Spale, kao i ekipa porodice Uzvar.
Izbor aviona je bio fenomenalan.
Interesantbno je da se danas letelo 5 benzinaca i samo jednim glo motorom, dok je ostatak bio rezervisan za elektro.
Dve nove promocije bile su rezervisane za prelepog Yak-a firme Hangar 9, Carden aircraft, kao i Spaletovu jubilarnu trecu ekstru.
O Yaku nemam dovoljno reci pohvale.
Ja sam nakon vise od godinu dana pauze ponovo leteo Su 31.
Uzvari su uradili fino podesavanje uglova krila na Pitsu pa je danas palo i trimovanje u vazduhu.
Leteli smo ceo dan.
Letova smo napravili sigurno preko 50 i bas bez ikakve stete.
Vreme je bilo prelepo a ja sam sa Zubom otkrio cari sedenja pod krosnjom drveta, sto bas i nemam puno prilike na aerodromu.
Olistalo drvo bilo je slag na torti danasnjeg dana.
Drule je leteo svog easy star-a. Mislim da bi svako posle 7 leta prestao da broji, pa sam to i ja uradio.
Milos i njegov Yak.
Zuba i ja sa helikopterima.
Pitts, lepsi i bolji nego ikada.
Spaletiova avijacija.
Kako je leteo novu Ekstru, najbolje svedoci pilot koji je pokusao da pobegne iz kokpita.
Imali smo i pomoc podmlatka...
Cak se i Banetova Nena snasla po pitanju drustva.
Po obicaju, nakon letenja, otisli smo kod Uzvara da se divimo Uzvar space and research cenrtu.
Sve u svemu, velicanstven dan.