Hvala, hvala gizmo. Mi smo se inace upoznali, uzeo sam od tebe onu kamericu. Pratim ja tvoj napredak - impresivno, narocito okto.
Sto tice potrosnje prilicno sam siguran da je struja hoverovanja oko 10-11A. Ne znam gde "curi" struja, kao da ima velike gubitke u kablovima ili su moje baterije daleko od nominalnih 2200mAh. Teorijski, let bi trebao da bude oko 10-tak minuta. Sledi istraga. Ono sto ne znam trenutno je koliko se razlikuje struja hoverovanja od recimo laganog letenja napred-nazad. Pretpostavljam ne puno, ali voleo bih da imam taj podatak.
Elise su GWS 8X4. 10 incne elise inace ne bi stale jer je razmak do elektronike mali. Mislim da su elise OK jer quadro ima dosta snage. Takodje savet sa KKmulticopter sajta je da se koriste manje i lakse elise zbog brzine korigovanja brzine svakog od cetiri motora. Naravno, elise moraju biti dovoljno velike da quadro hoveruje sa oko pola gasa.
Sto se tice sipki, mozda u buducnosti zamenim karbonom ili tanjim aluminijumom. Ne brinem ja toliko za elektroniku, ja caskom polemim novu plocu (to mi je struka), doduse za plocu sa ziroskopima je vec druga prica ona je tanana i sa SMD komponentama, ali u mehanici sam tanji, tako da ne bih bas da stalno menjam iskrivljene krakove.
Pozdrav i cuvajmo dobar letacki duh, po meni ovaj hobi je ocaravajuci!