Kao sto kaze rolex, quadro sa samo 3 ziroskopa ne moze biti apsolutno stabilan. Potrebni su jos bar 3 akcelerometra i senzor pritiska. Znaci sve ove ploce sto si naveo su manje vise to isto i sa njima neces postici znacajniju stabilnost. Do izbacivanja quadra iz ravnoteze dolazi iz razlicitih razloga: motori razlicitih karakteristika, elise nisu savrseno balansirane, kraci nisu idealno pod pravim uglom ili nisu iste visine (tj. motori nisu u istoj ravni), quadro debalansiran, tj. mase nisu ravnomerno rasporedjene, vetar, odbijeni vazdusni talas od zidova itd. Posto ziroskopi mere promenu ugla u vremenu, tj. ugaonu brzinu, kada dodje do male promene koja je na nivou suma ziroskopa, elektronika to i ne vidi, pa i ne koriguje.
Jedan od sistema koji koristi i 3 akcelerometra je MultiWii
http://www.multiwii.com/. Ja nisam probao, ali mozda u buducnosti napravim nesto na tu temu.
Po snimku bih rekao da tebi sva tri ziroskopa rade ispravno i u pravim pravcima. Kod mene se desi nekada da se Wii ziroskopi ne resetuju, treba da vidis kako izgleda letenje bez ziroskopa, to je mnogo nestabilnije od ovoga kod tebe.
Znaci, ako zelis da popravis stabilnost sa postojecom elektronikom (koja je sasvim solidna, i ja koristim KKmulticontroler), proveri balans, tezine quadra u odnosu na obe ose, proveri balans elisa, proveri da li su motori pribliznih karakteristika, meri broj obrtaja pri istoj struji, proveri krakove, da li su krakovi apsolutno simetricni i pod pravim uglovima, da li su elise apsolutno horizontalne, leti unutar vece prostorije ili bez vetra napolju.