Hvala, hvala...
Nekako se snalazim, ali verujte, crteži su jedno, a model uživo je ipak nešto drugo.
Ovo pogotovo važi za velikog Galeba koji je samo uvećana varijanta manjeg modela. Mislim da ću morati da napravim još neka ojačanja, koja na manjem modelu nisu postojala.
U nedelju se nadam poseti Goše i čika Duleta, za koga imam "gomilu" pitanja vezanih za odredjene sklopove na modelu.
Pre neki dan sam se čuo i sa Lazom, te se nadam da ću ubrzo videti i njega i Čupka ovde u Kombinatu.
Voleo bih i vas Laslo da ugostim u Senti, jer izuzetno cenim znanje i iskustvo koje imate. Ako ste raspoloženi, uskočite jedan dan u auto, pa dodjite...
Znate, trudim se da se ne pravim "pametan" i pitam svakog za koga smatram da mi može dati kvalitetne odgovore. Koristim iskustvo koje imam od izrade velikih warbird-ova, ali jet model leti brže, sile su drugačije, opterećenja na poletanju i sletanju (pogotovo na našim terenima) su veća, itd...
Bilo bi strašno da se uloži ovoliki rad i popriliča sredstva kroz opremu i da se model pokaže nedovoljno čvrstim.
OK, verovatno preterujem, ali kao što rekoh, savet još par modelara i tehnički "potkovanih" ljudi bi mi dobro došao...