Vrlo zanimljiv koncept, ali mi nije bas najjasnije kako moze da radi sa "jednokrakim" elisama, a da se to sve ne raspadne od vibracija!?
Jedino ako onaj manji sivi deo predstavlja kontrateg, ali opet mi deluje da se tako bitno narusava aerodinamika i potisak.
Ovo je samo idejna (z)animacija. Nije tu ništa razrađeno do detalja. Može svako da u CAD animaciji nacrta svoju neku ideju i da je prezentuje. Ne treba da radi u Nazi. 99% ideja se ne stavlja na internet. I taj jedan koji sam stavio, kinestki "stručnjaci" su maznuli.
Vidi se da se razmišlja o multirotor elektro sistemima za buduće letelice. Nije ništa novo da je pogon "ugrađen" u krilo. I ptice lete tako, samo one nisu tako blesave da ih okreću, vać mašu
Već u kameno doba Flinstonovi su leteli sa pokretnim krilima.
Jednokrake elise do sada su se koristile gde je to neophodno, recimo da stane u trup jedrilice kada se pomoćni motor spusti.
Protuteg balansira težinu lopate ali potisna sila nema par na drugom kraju pa je pojava neželjenog momenta na osovini prisutna i to oko promenljive rotirajuće ose...
Znači ova maštovita letelica sa 6 rotirajoćih krila bi se ovako pre raspala nego poletela.
Do sada jedina letelica sa rotirajućim krilom je helikopter i žirokopter.