Author Topic: zima i simulatori  (Read 29395 times)

Offline jan.zloh

  • Newbie
  • *
  • Posts: 38
Re: zima i simulatori
« Reply #30 on: March 07, 2014, 12:41:26 PM »
@Andi: Vise puta sam pokusao da odradim to sto ti sada pokusavas ali bezuspesno.
Na kraju sam dosao do zakljucka da to nije moguce odraditi iz razloga sto koristim Windows 7 a ne Windows XP.
Sad ako je neko to uspeo da odradi na Windows 7 skidam kapu  (res).
Znam da ti nisam bas pomogao ali ako ima nekog da je to uradio pod Win7 neka se javi cisto da znam da probam dalje da radim na tome  4e

Jan
« Last Edit: March 07, 2014, 12:45:48 PM by jan.zloh »

Offline pnedic

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1146
Re: zima i simulatori
« Reply #31 on: March 07, 2014, 12:55:35 PM »
I na WindowsXP ima dosta problema. Ni ja nikada nisam uspeo ovu stvar da zavrtim. Na kraju sam kupio rc USB stanicu za 19 dolara
« Last Edit: March 07, 2014, 01:24:25 PM by pnedic »

Offline jorgo

  • Pocetnik
  • *
  • Posts: 53
Re: zima i simulatori
« Reply #32 on: March 07, 2014, 01:01:00 PM »
Imam USB stanicu-simulator, kupljenu u RCSrbija, i radi sve pod Win7! (AFPdelux,Phoenix,...). Naravno,bez dongla, jer on nije ni potreban ( a imam i njega ).  Pozdrav
« Last Edit: March 07, 2014, 04:29:23 PM by jorgo »

Offline firebird

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 758
  • Bojan , Kragujevac
Re: zima i simulatori
« Reply #33 on: March 07, 2014, 01:15:07 PM »
Ah da , i ja sam se dosta jebavao sa win7 i nisam uspeo da namestim kako treba. Mislim da ne odgovaraju verzije SPP i PPyoj koje sam postavio.

Vidim da si izabrao PCM modulaciju , probaj da izaberes PPM, do duse ne znam koji tip koristi tvoja stanica.

Offline nedbojsa

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 807
Re: zima i simulatori
« Reply #34 on: March 07, 2014, 02:23:45 PM »
Izvadi predajnik sa stanice pozadi ako nisi radio ressistor mod pa će raditi kao sat.
Antiprotivna teoraija letenja: "Postoje neke preporuke i pravila o tome kako leteti; 1-Kako treba leteti i 2-Kako ne treba leteti znači, ako letim po pravilu 2, i to odlično, znači "letim antiprotivno" ili ti protivprotivnog, zapravo "kontra odnaopačke"."

Offline Andi

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
Re: zima i simulatori
« Reply #35 on: March 07, 2014, 03:51:50 PM »
Ah da , i ja sam se dosta jebavao sa win7 i nisam uspeo da namestim kako treba. Mislim da ne odgovaraju verzije SPP i PPyoj koje sam postavio.

Vidim da si izabrao PCM modulaciju , probaj da izaberes PPM, do duse ne znam koji tip koristi tvoja stanica.
hvala svima n odgovorima....
e ovako pcm mi je u propo plusu, ne znam kako da stavim PPM ?
vidim i ja da dosta ljudi ima poteskoca na sedmici... Ali ne shvatam ako mi radi na thermometru ovom, ne shvatam zasto nebi radilo i ovako...
Trazim nekog da se bolje malo razumije u sve ove stvri, a vidim da vas ima takvih ovdje ;)

evo sad gledam, na stnici mi je PPM, kada je PPM prikazuje na thermometru ovom, a kada prebacim na PCM nema linija od kanala....
edit: izvadio sam modul, ali opet ista prica...
« Last Edit: March 07, 2014, 03:53:37 PM by Andi »

Offline sloba_b

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 373
Re: zima i simulatori
« Reply #36 on: February 22, 2016, 08:24:27 PM »
Jel uspeo neko da aktivira stanicu preko PPJoy-a i SPP-a. na windows 10?

Imam problem jer SPP kaze " ppjoy cannot be found"

Probao vise razlicitih verzija ppjoy-a i nista, isto sam probao i na nekoj novoj verziji SPP-a ali nisam primetio da nesto daje znake zivota...

p.s. imam neki vrljavi dongle iz HK koji sam kupio pre x godina i mislim da nikada nije ni radio, nema onaj mali prekidac koji prebacuje za tip simulatora (i pored toga sto ima rupu na sebi za taj prekidac) pa ne znam kako uopste da ustanvim njegovu neispravnost

Offline bjanko

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 668
Re: zima i simulatori
« Reply #37 on: February 22, 2016, 08:38:49 PM »
Moze da radi na windovs 10 provereno  meni isto nije odmah radio kad sam instalirao Win 10 ali par dana sam nesto cackao i proradio je ali sad da trebam da ponovim ne bih stvarno znao kako da ga osposobim.
Ali definitivno moze na Win 10

Offline lazar89nis

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 281
Re: zima i simulatori
« Reply #38 on: February 29, 2016, 11:19:03 PM »
da li moze neko da mi preporuci neki simulator za quad FPV? :)

Povezao sam danas Turnigy 9x preko audio kablica SPP-a i PPJoy-a pa bih da se zanimam malo u slobodno vreme  (<--)

Offline pnedic

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1146
Re: zima i simulatori
« Reply #39 on: March 01, 2016, 10:01:35 AM »
da li moze neko da mi preporuci neki simulator za quad FPV? :)

Povezao sam danas Turnigy 9x preko audio kablica SPP-a i PPJoy-a pa bih da se zanimam malo u slobodno vreme  (<--)

Koji operativni sistem imas i koji ppjoy. Meni na WinXP turnigy nikako nije hteo da se poveze. Onda Phoenix simulator (4.xxx) koji nakjcesce koristim takodje ne vidi ppjoy

Offline lazar89nis

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 281
Re: zima i simulatori
« Reply #40 on: March 01, 2016, 10:50:27 AM »
win 10. ppjoy mislim da je zadnja verzija sa njihovog sajta (nisam trenutno kuci, kad budem doso saljem ti verziju koju sam ja instalirao). nije htela jedna da se instalira pa sam skinuo sa njihovog sajta i ta radi.

imao sam problem to sto na lenovo y50-70 laptopu nema jack za mikrofon vec je samo jedan univerzalni pa mi treba konektor sa 4 dela na vrhu a imam samo klasican audio sa 3. Ja sam to resio tako sto sam uzeo usb audio karticu za 400RSD i sa njom radi super :)

testirao sam samo u nekom FPV simulatoru koji je demo verzija

Offline lazar89nis

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 281
Re: zima i simulatori
« Reply #41 on: March 01, 2016, 05:14:19 PM »
izvini napravio sam gresku juce kad sam pisao. koristim vJoy http://vjoystick.sourceforge.net/site/

Offline sloba_b

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 373
Re: zima i simulatori
« Reply #42 on: March 01, 2016, 06:25:50 PM »
Skoro sam provalio foru al nisam pisao jer nisam instalirao simulator pa reko ajde kad to sredim, napisacu sve, ali da pomognem sada malo.
Ranije na Win XP mi je sve ok radilo ali je ta stara verzija SPP-a traziva PPJoy. Sada sam opet tako probao na Win 10 i nije htelo.
Dosta sam se mucio, instalirao pa bisao razne kombinacije raznih verzija ta dva programa i nije htelo.
Na kraju sam sve to obrisao i instalirao najnoviju verziju SPP-a sa njihovog sajta i probao samo to (neke druge starije moraju na dr mestima da se nalaze) i nije htelo ali sam primetio da ti neki vizuelni "klizaci" u programu tresnu u trenutku ubacivanja konektora u "line in" na pc-u pa sam nastavio da cackam i citam sta sve podrska sa SPP sajta kaze.
       Kako sam resio problem. Znaci taj novi SPP uopste ne zahteva PPJoy program kao ranije, usao sam desnim klikom na zvucnik (u windovs start meniju, dole desno) i tu je opcija 'recording devices' i na samoj ikonici koja predstavlja 'line in' sam opet kliknuo desni klik i selektova dve opcije-set default device i -set defaulc communication device
i holla, proradilo tj u SPP na pomeranje palica na stanici ti graficko potenciometri se krecu  :)

Offline bora61

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 302
Re: zima i simulatori
« Reply #43 on: March 16, 2016, 08:36:23 AM »
Tesko da ces ppjoy da instaliras na Win 10.
Kupsi kod Zajka dongle i vozis.
Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!

Offline rajevic

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 451
  • Jumper T16 Pro with OpenTX
    • Rajevic
Re: zima i simulatori
« Reply #44 on: March 16, 2016, 11:33:08 AM »
Tesko da ces ppjoy da instaliras na Win 10.
Kupsi kod Zajka dongle i vozis.
Demantujem...
Kod mene Win10 x64 ppjoy u kombinaciji sa SmartPlus radi na stareo kablu od mikrofona sa zadnjim Phoenix i Aerofly7 simulatorima na 9x stanici. 4 osnovna kanala + 2 prekidaca za flaps ili retract...