Sinoć sam počeo da crtam u SolidWorksu nosač po ugledu na HiSight SLR2 ali za unutrašnje dimenzije 100x100 (taman za GoPro Hero2) mada kome treba šire, to se vrlo lako da prilagoditi..
Ono što sam inicijalno zamislio je da prenos i redukciju odradim putem zupčanika, međutim stao sam tu na pola jer mi je to nekako bilo isuviše lagano i verovatno postoji razlog zašto su koristili gumeni remen (
link) jer se verovatno tako prenosi mnogo manje vibracija..
Danas ne radim, pa odoh taman do grada da obiđem BeltCo (remenice), Basara (ležajevi), Kelco/MikroPrinc/Comet (sitni delovi) i da vidim da pokušam da nađem nešto što bi mogao iskoristiti pa da onda na osnovu tih delova pravim ostatak dizajna, pogotovo neki sistem sa oprugama kako da eliminišem vibracije sa frame-a...
Inače na av200 mountu mi se sviđa onaj kružni prenos roll-a, jako je lepo rešen, pa ću možda i to da ukombinujem.. Za sada sam mislio sve da pravim od 1.55/2mm vitroplasta sa 35nm bakrom sa obe strane pa ako to bude funkcionisalo kako treba, onda bi se poigrao sa karbonskim delovima..
I oko softverske stabilizacije nisam siguran, jer ja sam sada ovaj HiSight III samo uštekao u FlightCtrl bez ikakvih podešavanja, a ako mu nakačim na nick osi i redukciju, to će sasvim sigurno značiti da treba i softverske parametre menjati, pa bi možda čak u budućnosti uzeo sam da napravim elektroniku sa 3 gyro/accelo senzora i jednim malim PIC kontrolerom koji bi čitao te inpute i korigovao servoe. U tom slučaju mislim da bi dobio superiornu stabilizaciju jer onda ne bi morao da računam i konvertujem ratio-e primerno za jedan stepen pomeraja gyro ose poslati na servo toliko impulsa stepova, već bi onda mogao direktno da kažem gyro se pomerio na tu stranu, šalji servou suprotan signal dok se ne vratim na početnu poziciju... Ali otom potom..