Danas mi se desila neverovatna stvar. Isao sam zrenjaninskim putem a u gepeku mi je bila hexa. Na ravnici posle Lisičjeg jarka i PKB instituta pre nekog kanala sam skrenuo i stao (nisam mogao da odolim
) da probam novo osvetljenje posto je vec pocelo pomalo da se smrkava. Baterije nisu bile pune posto sam ranije vec kratko leteo sa njom
.
Prva glupost koju sam napravio je da sam je digao na veliku visinu i leteo daleko od sebe.
U jednom trenutku mi se upalio Level 1 alarm za bateriju, kada sam to video počeo sam da je vraćam prema sebi, da ne bi sletela u pšenicu vraćao sam je putanjom pored puta a sa druge strane njive u odnosu na mene.
Ubrzo mi se upalio i LEVEL 2 alarm, nakon čega je hexa bez problema sama sletela na proširenje 2-3 metra od puta.
U trenutku sletanja ja sam se nalazio sa druge strane njive u odnosu na nju. Kada je sletela krenuo sam prema njoj.
U tom trenutku staje beli auto pored hexe iz koga neko izlazi osmotri je, UZIMA JE I STAVLJA U GEPEK !!!! .Moje dozivanje nije pomagalo, auto je otislo prema zrenjaninu. Auto je bilo velika bela limuzina.
Ja sam ostao šokiran i u neverici šta mi se upravo desilo. Materijalna vrednost je najmanje bitna u čitavoj priči, postupak je makar meni neshvatljiv.
Pošto ovakvih letelica nema puno a "sretnom" nalazaču će trebati pomoć iskusniih modelara da bi bilo šta sa njom uradio.
Molim sve članove foruma ukoliko budu imali informaciju o hexi da mi je jave, spreman sam nalazaču da dam i nagradu za vraćanje.Tel: 064 8265202 Dusko