Pošto je P-47 poleteo i kao što znate, sve je proteklo u najboljem redu, vratio sam se izradi Zeroa. Doduše, radio sam malo i u medjuvremenu, ali tek sad ću da dam "pun gas" na ovom modelu...
No, pre svega, napravio sam red u radionici...
...a gotove modele sam preneo u susednu prostoriju, koji sam pre par godina "izgubio" kad je Maja kretala u neki svoj "bizmis"...
Ne možete da zamislite koliko se svega nepotrebnog nakupi, napunio sam juče pola kante za djubre sa stvarima koje nisu ničemu služile. Ostalo sam lepo složio po ormarićima i to je ubedljivo najbolja varijanta, jer se tako "ne saplićeš" preko stvari i kad hoćeš malo da spremiš radionicu ne moraž da pomeraš i vraćaš sve sa svog mesta.
Modele sam kao što rekoh preneo u drugu prostoriju, pa se time ni oni neće prašiti tokom izrade novih "sparava"...
Što se tiče Zero-a napravljeni su nepokretni delovi repnih površina. ..
Krajeve horizontalca sam odradio od pune balze, a u sredinu sam ubacio tanak šper, deo od šablona poklopaca trapova od P-47...
Horizontalac i vertikalac savršeno naležu na trup...
Zadnji deo trupa, zbog komplikovanosti oblika, kupljen je kao gotov deo...
Mana mu je što je poprilično težak, a baš je na samom kraju. Ovde će morati da "radi" Proxon i da sa unutrašmje strane malo stanjim plastiku, ne bil joj skinuo težinu.
Zero je poznat kao "kratak" model i svagi gram pozadi je bitan, kad dodje vreme za odredjivanje težišta...
Druga polovina krila je skoro u istoj fazi kao i prva...
http://i1117.photobucket.com/albums/k588/mirce5/14-68.jpgJoš samo da se ošmirglaju viškovi i zalepi napadna ivica, pa su obe polovine iste...
Polako pravim spisak delova za Zero. Neke moram nabaviti pod hitno, da bih mogao nastaviti sa radovima, a za druge nije baš tolika žurba.
Radovi se nastavljaju...
Pozdrav
Mirče