Postovani clanovi,
novajlija sam na ovom sajtu i u svetu rc modela i stoga zelim da vas pozdravim sve za pocetak.
Imao sam prilike voziti nesto od rc glisera, jedan pravljeni avion i jednostavnije helikoptere. Naravno postoji interesovanje prema igrackama i modelima na daljinski od detinjstva. Zeleo bih da napravim model od stirodura poput Mig-29 i nasao sam nekih planova na sajtu ali mi treba pomoc naravno. Zanima koja je traka najbolja da se koristi za prelepljivanje stirodura kako bih time zastitio model? Video sam da farbaju ali je stirodur krhk pa zbog padova kojih ce biti, da koliko toliko sprecim otkidanje ivica. Ukoliko ga ne razbijem nacisto naravno.
Drugo pitanje je predlog za povezivanje zakrilaca, sipcice za servo motore i spojnice za te sipcice na krajevima gde se kace za model. Dakle, da li da to radim sa trakom ili obavezno sarke i gde da kupujem pomenuto u Srbiji? Citao sam teme i ima dosta toga ali opet moram pitati u ovom slucaju za predloge iskusnijih.
Unapred hvala svima i nadam se skorijem postavljanju slika izrade koju cu zapoceti!