Ja sam do sada leteo sa GoPro I i koristio live feed sa njega.
Na novi avion koji sklapam (Skywalker X8) cu da stavim Sony kamericu na pan/tilt a GoPro opciono da koristim samo za onboard snimanje.
GoPro I ima problem sa sa slabim svetlom, ima malo kasnjenje u slici i generise smetnje na UHF-u pa ga ne preporucuju za rad sa LRS sistemima.
Za ovu kamericu sam nasao dosta odlicnih komentara a i AK ima istu takvu pa sam je narucio.
Ja sa njom nisam leteo (doduse pratio sam Alena na drugim naocarima i slika mi je izgledala sasvim ok i u predvecerje).
Tako da je Alen kompetentniji da iznese direktne utiske posto je dugo koristi.
Sto se tice naocara, njih moras da probas da bi stekao utisak. Ja imam FatShark Dominator a probao sam i FatShark Base.
Prve imaju bolju sliku i FOV 32 stepena druge malo losiju sliku i veci ugao ugao od cini mi se 46stepeni.
Zbog cega ti je bitno da ti FPV kamerica daje 16:9 sliku? Uzmi u obzir da ce ti sve naocare i FPV monitori imati crnu neiskoristenu povrsinu iznad i ispod slike kada je ona u formatu 16:9 tako da ce i onako relativno mala rezolucija biti lose iskoristena.
Nebeski, pretpostavljam da je imas i da su ono tvoje slike? Sta kaze praksa? Kroz sta ti letis? Cini mi se da ova nema nikakvo kuciste? Mozda jedino pokusam naci nesto sto daje sliku 16:9. Da podsjetim, u finalnoj varijanti mislim kupiti neke naocale, ali u zivotu nisam "pogledao" kroz nesto takvo, pa sam ne znam kakvu sliku projektuju i ne znam isplati li se 16:9. OSD sa barem onim osnovnim bi isao obavezno. Opet bih zamolio nekog iskusnije za savjet. Dakle, kamera ovog tipa, ali da je 16:9.
Sve su prilike da ce danas sa racuna otici 50-60, a mozda i vise USD.