Pozdrav svim članovima foruma.
Zovem se Dejan i iz Požarevca sam. Godinu-dve dana posmatram ovaj forum i konačno imam razlog da se registrujem i udjem u taj mračni krug RC-a. Prvobitna želja mi je bila da poletim sa zoljicama, ali trenutno su uletela dva automobilčića, tako da će zoljice da sačekaju bolje (RSD) dane. Oba modela su TAMIYA 1:10 jedna BLITZER BEETLE 2WD a drugi VECTRA STW Pauliner 4WD.
E sad početnička pitanja, a očekujem iskrene odgovore svih vas iskusnih.
Na modelima su brushed motori i to mabuchi 540 na bubi i tokoyo NEMA OZNAKU na vektri sa LRP-ovim ESC-ima.
Stanice sam dokupio pošto nisu išle uz modele, a kupio sam MODELCRAFT GT-2 i MC Sport.
E sad pošto nemam baterije i punjač za dotične molim za savet: da li kupiti neke Ni-MH i punjač za njih ili kupiti Li-Po i punjač za Li-Po.
Očekujem 100% za Li-Po.
Ali tu se postavlja sledeće pitanje: Ako se odlučim za Li-Po onda se nameće i zamena ESC-a a samim tim i motora i to brushless
, ali sve to staje određenu svotu novca koja se mora izdvojiti u kompletu. Ipak je ovo vrzino kolo.
Pošto je sinak, koji puni 8 godina uskoro, jako ne strpljiv
(sebe ne smem ni da spomenem
) da isproba ove automobile, nisam baš siguran šta mi je činiti. Zato vas molim za neki savet.
Svestan sam da je ovo velika zvrzlama i čas bi prodao sve ovo i mirno spavao a opet drugog trenutka proradi neki crvić iz detinjstva i gricka me da nastavim.
Nadam se da nisam bio predugačak i da su pitanja u pravoj temi.
Pozdrav svima i