E, jeste danas bilo do, da ne kažem čega...
Jutros kad sam ustao oko devet i pogledao kroz prozor, videvši maglu, samo sam se vratio u krevet. Oko pola jedanaest, skočih i onako bunovan nazvah Magica koji mi reče da je on na putu za aerodrom...
Higijena, pakovanje modela i malo posle dvanest stigoh i ja na 13 maj.
Tamo se već skupila ekipa, a koje poranio video je istorijsko pomirenje dva naroda - Engleza i mene i posle silnih poljubaca (u obraz, da ne bude zabune...) svima je bilo jasno da na Forumu ustvari ničega nije ni bilo.
Obojica smo tužno konstatovali da je mogla "pasti" jedna lepa mala "svadjica", ali eto, moderatori nam nisu dali da se "razmahnemo"...
Vreme je bilo savršeno, ako se uzme u obzir da je 25. novembar. Dan za džemper, bez vetra, trava zelena, niska...
Doduše, bila je izmaglica, ali nije smetala za letenje.
Napravio sam dva leta sa Pantherom, kojeg nisam leteo od subotičkog skupa. U dva leta danas demonstrirao sam prisutnima sletanja sa i bez trapova.
Oba leta su bila dobra, pista na 13 Maju je ravnija od čenejske i model na poletanju uopšte "ne skače".
U vazduhu, klasika, petlja, valjak, niski preleti...
Ono što vas najviše zanima su bila sletanja. U oba leta sam neposredno pre zemlje ugasio turbinu i brzina je tako osetno manja pa su sletanja bila skroz OK.
Malo su me zezali trapovi, levi se u drugom letu nije hteo izvući, te sam rešio da drugo sletanje bude na trup.
Kao i onomad na Čeneju i današnje je prošlo bez ikakvih posledica po model...
Sve u svemu, predivan dan. Lepo društvo, puno interesantnih priča, smeha...
Zahvalio bih se Prešku na savetima datim oko projekta Galeba G2...
Mislim da sam ovim izlaskom zatvorio ovu letačku sezonu.
Do naredne pozdrav
Mirče