Hvala na razjasnjenju za 5. kanal.
Definisanje flight modova mislim da mi radi uredno, provjerim to cesto na mission planneru. Prije tog poletanja nisam provjerio da li prekidac za modove radi uredno. Da li je to moguce provjeriti dok je letjelica na zemlji i bez telemetrije? Takodje, sta sam jos primjetio, kada upalim stanicu apm se nalazi u loiter modu, iako je prekidac na poziciji za stabilize mod. Moram mrdnuti prekidac u neku drugu poziciju pa vratiti kako bi on usao u stabilize mod (Naziv moda vidim preko telemetrije na mob. telefonu). Da li je taj bag poznat i postoji li rjesenje?
Ovo sto si napisao da na prvom i drugom mjestu nisu definisani flight modovi, da li se to odnosi na ovu sliku na kojoj meni pisu koji su modovi:
https://www.dropbox.com/s/kump0a2qf0j9rh4/PrikazModovaAPM.png?dl=0 .
Mislim da uzrok pada nije mehanicke prirode.. sve sam spojeve baterija-ecs-motor prelemio jer sam mijenjao duzine kablova. Posle pada nije bilo problema oko kablaze, a sto se tice prekida napajanja na logu, prilikom pada baterija je odletila na drugu stranu
Iskustva nemam puno, prije sklopljene letjelice vozio sam helikopter i quadcopter (kineske igracke, sa kojima sam ucio orjentaciju u prostoru), ali od kako sam sklopio letjelicu nabrojao sam dosta sati leta.
Hm.., posto sam ranije probao acro mod, meni je letio kao u stabilize samo agresivnije i sa vecim uglom naginjanja, nisam primjetio da kada pustim palicu letjelica zadrzava trenutni ugao.. ako je to ispravno funkcionisanje acro moda, onda je to sigurni uzrok pada.