RC MODELI JEDRILICA > THERMAL
Kako spojiti krila pod uglom (i razdvojiti)
Vaci:
Modelari,
Resio sam da napravim svoj prvi model aviona. Odlucio sam se za DLG jedrilicu raspona oko 2m, mozda nesto malo manje. Cackao sam po netu, citao, jos uvek citam... ali nikako da resim jedan problem. Mozda ne umem da ga trazim?
Posto ce jedrilica imati malo veci raspon, bilo bi zgodno da se krila lako montiraju i demontiraju na licu mesta. To ne bi trebalo da oteza mnogo model (ocigledno), i trebalo bi da se krila montiraju cvrsto pod nekim malim uglom. Kako to izvesti?
Kada su krila ravna lako je staviti bajonet, ali kada imaju vrlo nizak profil i pod uglom su, kako onda? Moze li i tu bajonet nekako?
Verovatno je pravim modelarima ovo smesan problem, takozvane decije bolesti. Ali i ja sam dete u tom svetu modelara...
Dopuna: Krila ce biti od stirodura presvucena folijom. Mozda je to bitno. Kroz njih ce ici tanke karbonske sipkice.
tibeteagle:
Gde si video DLG krilo na rastavljanje? mmmm DLG jedrilica je jedina kod kojeg se krilo ne rastavlja. Nema jednostavnog rešenja da bude lagano, da se čvrsto sastavi pod uglom i da izdrži veliku centrifugalnu silu od 3-4 G prilikom ispucavanja. Pođi prvo sa klasičnom školskom jedrilicom. Ubrzo ćeš da shvatiš da je multikopter najjednostavnija letelica za napraviti i leteti. Potrebno znanje aerodinamike i kod jedrilice je blago rečeno obimno, dok kod MK je nula.
;namig
Vaci:
Pravo da ti kazem nisam nigde ni video DLG a kamo li na rastavljanje. Ali mi nekako logicno delovalo da ako ima veliki raspon da se i rastavlja. U stvari.. cek...
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__23138__Versus_Composite_DLG_1500mm_Glider_Kit.html
recimo ovo, krila se sastavljaju pod uglom, i to je DLG. Ne znam na koju foru. A ako je jedno krilo tesko recimo 50gr (lupam) na 4G to bi bilo 200gr. Da deluje i sila od 500gr, nekako mi to nije mnogo kao laiku...
Gatti.Gatozza:
teško će da funkcioniše DLG sa stirodur krilima.
Anakin:
Ajmo redom...
1. Prvi model ikada koji pravis je, ni manje ni vise nego, DLG?
2. Pravis nesto sto nikad nisi video?
3. Pravis DLG sa razmahom od 2 metra!? (ima, nije da nema, ali je razmah takmicarskih modela ogranicen na 1.5m)
4. Krila od stirodura!? :sljus
Optimisticno... Inace bi koristio neki drugi epitet ali bi mi posle brisali post i pretili banom bez upozorenja.
Nemoj opet da kukas kada te naduva 80% foruma.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
Go to full version