DLG je Disc Launch Gliger, i po definiciji je bez motora koliko sam ja upucen (Zajko, zato sam rekao 50e, jer mi esc i motor nisu potrebni), i ima specifican nacin bacanja. Ne MORA da bude DLG, moze i klasicna jedrilica, ali mi se DLG svidja bas zbog (bar se meni cini) jednostavnog nacina lansiranja. Zato sam krenuo sa pricom o DLG i voleo bih to da ispratim.
Sem casnih izuzetaka kojih je 1 ili 2 u privatnoj poruci, jos niko se nije pozabavio problemom, vec samo predpostavkom da ja nemam alat-vestinu-znanje... Odmah da kazem alat imam, materijal cu kupiti, vestinu mogu steci samo radom, a ovaj post je ovde da bih prikupio znanje.
Nisam trazio misljenja o mojim mogucnostima, vec o tehnici rada, nacinu izrade, majstorskim cakama. Stalno se prica kako ce pravi modelar uvek pomoci bar pravim savetom. Ja ovde ne dobih ni jedan savet, vec zastrasivanja i odvracanja. Pa mi se to servira kao savet. Mene da je strah od posla ili nepoznatih stvari nikada ne bih bio u ovom hobiju, kao ni vecina vas. Sve je ovo majstorija i iskustvo, a ne svemirska tehnologija.
Ko da pravi savet da, ko ne da nista. Ova tema je od starta neproduktivna, pa jos jednom apelujem da se obrise, jer niko nece ovde procitati nista pametno.