Rešio sam da malo više pažnje obratim na moje propelere, jer uzeo sam neke karbonske sa FoxTechFPV izbalansirao sam im krakove, i generalno to je podnošljivo, ali su hubovi i dalje bili vidno debalansirani.
Zbog toga sam uzeo Du-Bro balanser:
I sada imam jednu dilemu. Za balansiranje krakova koristim selotejp za prvu ruku, a hubove balansiram pištoljem za plastični lepak:
Kada tako balansiram hub, ideja mi je da skinem selotejp i ponovo balansiram krakove, ali ovaj put sa šmirglanjem. I to generaln funkcioniše, balanser je fantastičan i stvarno sam uz vrlo malo truda uspeo da postignem 100% balans.
Međutim gde mi se javlja problem. Taj lepak sa kojim balansiram hub je nekako gnjecav i mek čak i kad se osuši. Nakon jednog dana sušenja on se malo jače stvrdne, ali i dalje kada pritisnem noktom osećam kako to nije skroz tvrdo, i drugo ako malo jače samo zakačim noktom da ga odlepim, on se otkine bez problema. Pokušao sam da lepim sa dve različite vrste patrona, ali obe daju isti rezulat.
Mene brine ta jačina spoja, jer je ipak to parče lepka veličine zrna graška ili pasulja, i cenim da ne bi bilo baš zdravo po propelere da se to odlepi u toku leta i udari u propeler. Jel imao neko iskustva sa ovim, i da li može da mi preporuči neki brand tog lepka, ili da idem na varijantu brzosušećeg epoksija, pa da sa njim probam da balansiram?