Nije rečeno nigde da će to biti brzo, ali nije slučajno da je najavljeno. Obično se ovakve najave prave da bi se namamili i ulagači odnosno novi kapital, koji će da pokrene i proizvodnju. U svetu ima veoma puno naučnih dostignuća koje zbog manjka proizvodnih kapaciteta ili kapitala, ne mogu da se još realizuju jer su zauzeti recimo u naftnoj industriji, koja je još jako profitabilna. Na sreću sve je manje nafte, a i pravila su sve strožija što se emisije štetnih gasova tiče...
Za punjenje sam rekao "teoretski", a šta će da bude praksa, zavisi će od mnogo okolnosti, ali izgleda da ne od ograničenosti ćelija. Sigurno se neće raditi o sekundama, već recimo za nekoliko minuta. Otvaranje kabine na modeli, razvlačenje kontakata, odbravljivanje sigurnosnih pojaseva, vađenje, odlazak do auta, traženje "gde li sam stavio rezervne"... pa sve do zatvaranja kabine će isto potrajati nekoliko minuta. I sada je već moguće da se pune ovi lamelarni za 10-15 min. Mislim da je porast kapaciteta odnosno primanje energije po jedinici težine mnogo interesantniji podatak. Ako je pola istina od napisanog, bi će dobro i za recimo prave manje sportske i komercijalne avione, čiji će krstareći radius biti sasvim prihvatljiv u odnosu na današnje mogućnosti.