Možda ću malo da budem "off-topic", ali mislim da ovo neće nikom škoditi !?
@dzoni
Stabilizatori napona su stabilizatori napona i služe za njegovu stabilizaciju, a ne za konverziju većeg na manji, što ne znači da nemogu da se koriste i u tu svrhu... Ukoliko ulazni napon padne ispod nivoa nazivnog izlaznog napona, na izlazu će biti ulazni napon sve do pull-down napona, upotrebljenog stabilizatora...
Da bi imali, kakvu-takvu efikasnost, ulazni napon nebi trebalo da bude veći od 40% nazivnog izlaznog napona...
Ulazni napon tj raspon, u data šitu se odnosi na napon "trpljenja" a ne na radni napon...
Ukoliko je stabilizator ispravan, apsolutno ti nije potreban osciloskop za utvrđivanje oblika signala, pri napajanju baterijskim izvorima napajanja, a ni kondenzatori za "peglanje" već, takoreći idealno "ispeglanog" napona baterija, a na izlaz se stavlja tantal od 1MF i ako imamo "cimanja" opterećenja, onda se dodaje elektrolit većeg kapaciteta, kao dodatni energetski elemenat...
Poštujem to što si probao da sam dođeš do nekog rezultata, iako sam rekao da sam pre tridesetak godina, zaključio da to nije to...
.........
@dandi
S obzirom da sam kažež, da si se posvađao sa elektronikom, najbolje ti je rešenje DC-DC pretvarač, sa linka od džonija, naravno, pod uslovom, da su podaci tačni. Savetovao bih ti da uzmeš po jedan za svaki reflektor.
Što se tiče reflektora, njihova kontrola toplote svetla je uslovna vrednost i savetujem ti da za svaki napraviš tabelu toplotne vrednosti i uporediš snimke istog sadržaja snimka sa iste pozicije raznih reflektora.
Ne verujem da imaju ugrađen merač, već da pokazivanje na displeju je odraz električnih parametara a ne stvarno merenih !
BEC ili UBEC kombinacije zaboravi. To nije to za neko trajno rešenje, a osim toga i mnogo je skuplje od DC-DC pretvarača.
Da dodam još nešto; vrlo mala promena napona na LE diodama, uslovljava znatnu promenu izračene toplote svetla kao i intenziteta...
........
Pozdrav
Miša