RAZNO > MATERIJALI / TEHNIKE OBRADE U MODELARSTVU
Lepilo za šarke
Sava:
Neznam kako ostali, ali ja sam imao popriličnih problema sa lepljenjem šarki na modelima posle nestanka Američkog lepila namenjenog isključivo za taj posao. Epoksidom je to išlo, ali celo popodne za par šarki.
Isprobao sam lepilo koga ima na našem tržištu i nije skupo, a bar meni super odrađuje posao. Možda će delovati kao reklama, ali neka mi neko objasni kako pozitivno iskustvo preneti ostalim modelarima. Siguran sam da su se susretali sa ovim problemom.
Lepilo je PU i ostavlja dovoljno vremena za precizno podešavanje šarki, a da pri tome ne ulepi sve oko sebe. Alat se pere acetonom, ako se uopšte zaplja. Lepilo ima i drugih namena u modelarstvo, ali meni je prvenstveno potrebno za lepljenje šarki.
Najpozitivnija osobina je da lepilo nikada ne postaje krto, nego je elestično uz veoma jako lepljenje. Spoj daleko nadmašuje čvrstinu matreijala koji se lepi (drvo,plastika)
nedbojsa:
Odlično! Taman ovih dana treba da ulepim neke šarke pa javljam kakvo je moje iskustvo.
Sava:
Sigurno ćeš odraditi i to dobro, jedina primedba je na aplikator koji je prečnika oko 3mm. a to je kod lepljenja šarki u one uzane proreze malo problematično. Proizvođač ne isporučuje aplikator sa tanjim vrhom. Ja sam se snašao pa sam nakalemio tanak aplikator sa nekog dugog lepila i nisam imao problem sa lepljenjem. Lepilo veoma lako prolazi kroz rupicu od 1mm. i pored toga što baš i nije retko. Transparentno je i gustine meda.
misha:
kod ovakvih lepkova potrebno je malo prvo navlaziti drvo. dovoljno je nakvasiti stapice
za ciscenje bebecih usiju i protrljati mesto gde se lepak aplicira.
nedbojsa:
Sad bacih maklice pogled na specifikacije lepka i nisam baš siguran koliko je srećno rešenje za šarke.
Citiram: "Takođe, Moment Total pruža optimalan otisak na sve površine i materijale (osim PE, PP i Teflon-a)."
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
Go to full version