Vladmir Ilic, radim javni posao u drzavnom kombinatu i evo mojih modela:
Inace sam iz Bosne (Tuzla), sad zivim u Melencima (pored Zrenjanina). Moji roditelji su radili u smenama, tako da me nije imao ko cuvati, pa me je otac odveo kod svog druga koji je bio predsenik aerokluba u tom gradu, i tamo sam u svojoj 11. godini upoznao modelarstvo.
Tadasnji clanovi kluba su mi za docek napravili minijaturnu jedrilicu od balze koja je letela bolje od svih samoletecih i ostalih letelica do dan danas.
Rekli su mi i proporciju po kojoj sam ja pravio drugovima iste te modele na pracku ili na pustanje,ali sam nazalost zaboravio sve to...
((
Prosle godine u ovo vreme sam slucajno naleteo na oglas gde se prodavao neki mali model mustang-a, i normalno narucio ga, shvatio da taj model ne leti ( imam svoje postove o tom modelu), i nastavio dalje.
Upoznao sam Gabora, koji me je ohrabrio i poleteo moj tadasnji avion koji i danas imam (Art -Tech P40), ponudio mi svoju jedrilicu da naucim da letim, ali sam se predomislio jer mi je djbojan isti taj dan rekao da naucim da letim pomocu easy star-a, sto sam i ucinio, te naucio da letim pomocu te najbolje jedrilice za ucenje letenja. Ne postoji nista bolje od te jedrilice da se nauci leteti, a sve ostalo sto se tice trenaznih modela za pocetnike je sarena laza.
Samo Easy Star!
Nije potrebna kvalitetna stanica, to je isto zamazivanje ociju, kinezi prave jako dobre stanice koje rade posao i ne treba dati odmah u startu 200 -300 eura da bi imali stanicu, kad za te pare mozes imati vise modela i mnogo toga.
Ne kazem da ne treba imati dobru stanicu, ali za pocetnike koji tek trebaju da polete, moze i za 30 eura kod kineza da se nadje, a za te male daljine letenja nece otkazati prijemnik niti stanica ( po onome sto sam video, vise otkazuju spektrumovi i futabini prijemnici
)
Volim scale modele, EDf-ove a ne volim akro modele jer to vise nije covecije nego pripada samo R/C.
Cenim ljude koji mogu da lete IMAC Basic i Free style, ali to vec prevazilazi moja interesovanja...
Iskreno, voleo ih da naucim ono "haverovanje" ali cisto iz radoznalosti. Posto je to "haverovanje" samo delic toga sto me zanima od tih akrobacija, odustao sam od toga, mada nikad ne reci nikad...
Eto, da zakljucim:
Posle 20 godina, ponovo sam aktivirao svoju staru ljubav, koja je neprevazidjena i toliko od mene.
Moja sadasnja kolekcija je:
-Parkzone Mustang BL
-Art Tech Piper J3 Cub
-HobbyKing Stinger Sport Jet
-Mpx Twister
-Art Tech P40
Pozz!!!
))