RAZNO > MATERIJALI / TEHNIKE OBRADE U MODELARSTVU

Gde naci vakuum sklopku?

<< < (6/6)

uros2002:
Pozdrav svima,

Evo danas sam zavrsavao kompresor od motora frizidera.

Postavio sam monofaznu sklopku i jednosmerni ventil posle sklopke.

Isprobao sam i nastelovao sklopku da iskljucuje na 5bara. Na izlaz iz boce planiram da stavim regulator pritiska koji cu nastelovati na 2.5bara.

Koristio sam veliku bocu a ne bocu od freona. Vreme potrebno da se napuni boca na 5bara je oko 20-25minuta nisam tacno merio.

Ostalo mi je jos da namestim izlaz iz boce sa slaviom i da ucvrstim motor.
Evo i par slika.

marko.jovanovic:
 :)aplauz, samo nemoj da očekuješ mnogo iako je boca većeg kapaciteta jer čim kreneš da trošiš više vazduha recimo kada bi zakačio na to veliki pištolj za farbanje odmah će doći do naglog pada pritiska koji taj mali kompresor dugo neće moći da normalizuje.
Nema on taj kapacitet.... I sam si rekao da mu treba oko 20 minuta da napumpa 5 bara. Pritisak komotno možeš dići na 7 bara jer svi kompresori sa tom bocom od 25l isključuju se na 8. Pošto je boca starija 7 je sasvim ok.

uros2002:
Pozdrav,

Boca je atestirana na 12bara.

Ne ocekujem nista mnogo od ovog komresora.
Sluzice za farbanje malim pistoljem ili air brush.
I po koji put duvanje guma na biciklu.

Sasvim mi je dovoljno 5-5.5bara.

marko.jovanovic:
OK za to će ti uvek služiti.
Atestirana je boca na 12 ali je maksimalni radni pritisak 7.5-8 bara što se i podešava na uređajima.
E sada bolje je ako ti već ne treba ne igrati se nego smanjiti pritisak nešto manje iz razloga što recimo takve boce se ispituju na svakih 10 godina na pritisak a ta ko zna koliko je stara.
Ne kažem da je loša i da neće izdržati ali je manje u tom slučaju ipak sigurnije.
Za takve rabote takav pritisak ti je i više nego dovoljan.
Neka te služi dugo... (pijemo)

Navigation

[0] Message Index

[*] Previous page

Go to full version