Danas predvece izasli na zalivno sa kolegom vezbati.On poneo Pink Stick,a ja naravno Junior plus s.Malo smo se iznenadili,vetar jace duvao nego sto bi trebalo.Ja sam vec leteo sa juniorom na jacem vetru,ali ovo sta mi se danas desilo,nisam ni pomislio da moze da se desi.Dok sam stelovao kamericu radi snimka iz vazduha,dotle sam bodrio kolegu da poleti jedan krug,al nije smeo zbog vetra.(pametniji nego ja)Sve namestio pa krenuo u vis.Kad sam vec bio negde otp.300-350 m ( bar tako mislim) dole na zemlji odjednom poceo jako da duva vetar.I to tolko jako da sam se zabrinuo sta je onda gore,ako ovde dole tako duva.Za 2-3 sekunde junior poceo leteti unazad,nije mogao savladati jak vetar.(Posle kad sam kuci pogledao snimak,uvideo da pri penjanju u vis,vec se prasina dizala sa letnjih puteva,ali nisam primetio.To se i vidi na snimku cim se junior gore ispravi)U momentu nisam ni znao sta da radim,dal da polako pokusam spustiti,ili nekako brze.Junior se skoro izmako kontroli,samo ga duvao vetar unazad,pa sam resio sto pre spustiti na zemlju.(Izgleda da je ova varijanta spusta bila bolja,jer da sam ostavio avion polako spustati,pobegla bi mi)Za to vreme dole na tlu sve jaci vetar.No da ne duzim pricu, kako-tako,al sam spustio avion u psenicu.Na srecu nista se nije lomio nit se izgubio.
Pa da a ko me terao da letim u vetru???
I dosad sam leteo par puta u jacem vetru,al ovo danasnje ce ostati u pamcenju,celog zivota.
Za kraj dva mala snimka sa mobilnim,koliko je duvao vetar,kad smo se uputili kuci.( ih kad bi imao merac brzine,pa da znam tacno koliko jako duvao.Po mojoj proceni otp 80 km/h,al mozda i gresim )