Pa kao malo stariji kolega pocetnik, ili ti mladji pripravnik
mogu ti reci da ovde stvarno ima dosta ljudi koji imaju znanje i koji ti mogu pomoci. Naravno tu je Google, ali jedno je na papiru a drugo na delu. Ja sam prvu spravu (quad) nabavio preko u Nemackoj preko Ebay-a, posto nisam imao vremena da pravim nista sam zbog posla, i tu su nastali prvi problemi. Jedno je kad imas nekog sa kim mozes da se nadjes za sat-dva, a drugo kad pokusavas da nekog navatas na skype ili mejl. Kao prvo, bez da vredjam ostal clanove jer ih neznam, Vlado RCSrbija mi je pomogao u dosta stvari, prvo da sredim quada da moze da leti, a potom da sklopim drugu i trecu letelicu (f550 hexe). U sva tri slucaja mogu da kazem da sam na kraju imao ono sto je moglo maximalno da se izvuce iz te sprave, mogao je da mi uvali i nesto skuplje, ali nije i hvala mu na tome
. Dosta opreme za posao kupujem preko i u Kini, ali sam, osim prvog quada, sve za multikopter kupio ovde kod njega, imam garanciju i sve sto mi zafali obicno imam sutra ili prekosutra, a i zbog podrske
tako da iz licnog iskustva, a i iskustva jos par kolega koji saradjuju sa njim ti preporucujem njega. Elem, neko je vec rekao da kupis neku manju spravu da se malo izvezbas i steknes neko iskustvo, i u pravu je. Bez obzira koliko je sprava mocna, jaka, savrseno stabilna, jedan pogresan potez palice i otice u istoriju, a na mom, i iskustvu ostalih, pocetnickih gresaka ima svako, pa zato gledaj da tebe bar ne kostaju kao nas
Cisto da me ostali shvate malo ozbiljnije, elektronikom se ozbiljno bavim i od nje pristojno zivim zadnjih 18 godina, i rado cu pomoci koliko je u mojoj moci i tebi i bilo kome ko pomoc zatrazi. Boki ti je predlozio da sam napravis letelicu, sto i nije losa ideja, pa makar i iz kit kompleta, cisto da imas iskustvo za nedaj boze ako treb da nesto zamenis, a i vise ces je voleti
. Dok steknes neko letacko iskustvo, skontaces i sta tebi u stvari treba i kako da dodjes do toga. Kako god budi uporan i nedaj da te zaplase.
Pozdrav tebi i kolegama modelarima