Nisam toliki stručnjak za motore, mislim da od namotaja ili debljine žice zavisi koliki napon mogu da podrže. Neki motori su deklarisani na 3S. Ne znači da ne mogu da rade na 4S, već da postoji mogućnost da se pokvare, ili da se skuvaju, ili da im osovina postane nestabilna od prevelikog broja obrtaja. Ne verujem da bi se nešto desilo za kraće letove, ali da se konstantno koristi 4S baterija na 3S motoru, da duge letove, i tamo gde je bitna sigurnost.. to svakako ne.. Ja lično ne bih stavljao motore deklarisane na 3S na 4S bateriju..
Ako u specifikaciji motora piše da mogu da idu na 4S, to je optimalno rešenje. Motori će se brže okretati, i samim tim stvarati veći potisak. Promer propelera se može malo smanjiti a i ne mora ako letelica nije preteška, sve zavisi od temperature motora. Treba probati 9, 10, 11 incha (11 bi moglo ako je veći ram, tj ako nije F550), pa videti kako se drže motori u radu.
Ja trenutno letim na F550 ramu, 930KV motori, sa propelerima od 1045, 3S 6000mAh baterijom, AUW je 2100gr, vreme letenja je oko 10tak minuta.. Ali bih uskoro prešao na bolje motore, i 4S bateriju, da bih mogao da podignem 3000kg, sa istim promerom propelera..