Hvala na savetima, frekvenciju sam izabrao jer u mom okruzenju su prilicno pokriveni bandovi 2.4GHz i 5.7 -5.8GHz (digitalma televizija i internet, jer se u blizini aerodroma nalazi stub sa kog se to linkuje) tako da se izbor sveo na 0.9 ili 1.2GHz..
Opremu bi leteo na jedrilici i cilj mi je sto veca daljina na pristojnoj visini naravno svestan sam ogranicenja trenutno dostupne tehnologije..
Koliko sam Vas razumeo oprema i ako je od razlicitih proizvodjaca kompatibilna je jedna sa drugom..
Nije bas uvek kompatibilna ako mislis na video link sam, obrati paznju da se poklapaju kanali.
Savetovao bih ti da ides na 1.2-1.3GHz posto za dalji let ti sigurno nece biti dovoljna RC 2.4GHz veza vec ces ici na UHF neki od LRS-ova.
Relativno skoro je izasao DTF UHF koji bi trebalo da je solidan hardver a radi sa OpenLRS softverom pa bi to mogao da gadjas.
Za video link ti je solidan i proveren fox 800, ima ga na raznim sajtovima, ja sam ga licno uzimao
odavde.
Ako predjes 200$ dobijes besplatan shipping, samo im napomeni da ne ide EMS jer ce da te odrape.
Ovaj OSD sa autopilotom radi odlicno, jednostavan je za namestanje, zauzima jako malo prostora i kabliranje ti je jednostavno. Videces kad krenes u pakovanje modela da je prostor i kabliranje najveci problem.
Trebace ti i usmerena antena,
ovako nesto. Ili mozes sam da je napravis.
Ako ces ipak koristiti 2.4GHz RC za pocetak, pozeljno je da imas
low pass filter.
Kameru juri
PZ0420, nije skupa a solidna je.
Sa ovim sto sam ti naveo ides 10km.