eeeeeee raduga tu sto je meni zivce pojeo taj motor davne 95te,prvi susret sa motorima i to on,pokojni staja,izvrstan modelar u gumenjacima dao mi je taj motor kao prvi pocetnicki koral u rc modelarstvu,bolje da mi ga nije dao,sta mu sve nisam radio da ga upalim i nije hteo pa to ti je,imao je iglu na sebi koja se stelovala i kad se nadje dobar stel onda kao radi,na mestu gde se kaci auspuh tj izduv umesto njega bio je okacen leptir kao konanda za gas i tako se kao navodno komandovalo sa njim,ma kakvi niti da ga upalim niti da komandujem,mucio se ja tako podosta bogami i nesto nekako sasvim slucajno palo mi je na um da stavim karburator od drugog slupanog motora HB .61 ,bio je brodcki motor ali kako ga ne neko opako skupao meni je taj karburator dobro dosao
namonturam ja njega bog zba kako i sve srecan nadajuci da ce najzad da proradi kad ono ni da gukne,e poludeo sam bio,mlad majmun nista neznam u vezi motora,sta cu kakocu cimnem pokojnog staju da mi opise kako i na koji nacin da upalim ovaj motor,naravno staja u susret da mi izadje i objasni sta i kako,kad ono nikada ali bas nikasa se ne bih setio,
ocistio motit totalno suv iz nutra,ulio kroz onaj leptir na izduvu jednu dozu metila i malo na karburator,upalio svecku i rece od elise,upali se ona a ja se u.rao od straha kako ona radi,dere se ko luda ,jeci ,trese bljuje na sve strane ni pomin na danaanje kulturiska modele,ugasi se motor ,bog zna kako je to radilo i stajin komentar evo klinjo imas motor za avion ,vidis kako sljaka,nasmejan mislici u srbi ,ma kakvi ovo kod mene na model neide,kao bog zna sta zadovoljan ode staja a ja motir u krpu pa u neku kesi i sto dalje od mene ,da zaboravim na njega da se ne podsecam,stoja lo to kod mene dosta dugo ,mozda par godina dok se nije Shulc pojavio sa pricom izvrstan modelar i sta ja znam koje mi sve price neisprica
e lepi ,setih se motora i rece mu ja za tebe profesionalca imam dobar motor,on sve srecan,dadoh mu ja tu muku,ob ga crni ishvali kako to teraju vrhunski modelari,kako to dobar motir,kako tiho i mirno radi i da na njega kako ga prvi put ustelujes i vise ti netreba stela,mislim se ja u sebi daleko je ovaj motor od svega toga ,ali dobro,eto mi prilika da se otarasim njega,kako sam mu ga dao od tada ni traga ni glasa oko tog motora a kamo li neka prica da je mozda leteo ili cak radio
tako da moj savet od ovog motora stavi ga negde u neku vitrinu i neka ti bude podsetnica davnih 90tih