RAZNO > MATERIJALI / TEHNIKE OBRADE U MODELARSTVU

Kako napraviti CNC masinu

<< < (7/8) > >>

shone:
kad smo vec kod cnc masina jel zna neko ko pruza usluge secenja karbona na cnc-u

tibeteagle:
Moju CNC glodalicu sam sastavio od Isel komponenti nemačke proizvodnje, koju sam kupio u kitu, još krajem osamdesetih godina p.v. kada je CNC glodalice ove vrste na našem području još bilo samo tu i tamo. Firma Isel je onda još bila mlada a danas je već gigant u proizvodnji CNC glodalica za laku industriju, kod Amera poznat kao Techno isel.
Potpuno je aluminijska konstrukcija sa duplim kugličnim linearnim vođicama 2x12mm i kuličnim vretenima 16x4mm.  Radna površina je 500x500x75mm, a najdeblje što sam rezeo je aluminijum od 3mm u jednom prolazu. Drvo i plastiku režem do 10mm debljine u jednom prolazu. Potrošio sam već nekoliko Kress motora, a brushless je stalno u planu. Na njoj sam uradio mnogo lepih radova u mojoj metalskoj struci kao modeli za livenje metala, delovi od mesinganog i alum.  lima, klirita i drveta. U modelarstvu nisam dovoljno iskoristio mnoge njene mogućnosti, a koje danas nadoknađujem.
Motori su koračni sa upravljanjem na nivou ISO industrijskog standarda.
CAD CAM programe koristim razne u zavisnsti od potrebe.

Vrlo rado ću i modelarima da pružim uslugu rezanja na njemu.
Za detalje ovde. http://www.rcfly4um.org/index.php/topic,13031.0.html

sova:
Pitanje za Tibeteagle i Vaci-ja na vasim cnc masinama sta koristite za uvlacenje-izbacivanje viska materijala pri radu tj koji motor koristite na kraju ovih cevi za izvlacenje???
Ja koristio usisivac pa se nakom 3 sata rada zapalio motor!!! mmmm mmmm mmmm

tibeteagle:
Koristim kvalitetni usisivač sa vodenim filterom.

Vaci:
Usisivac na vodu. Razmisljao sam i o nekom usisivacu za pepeo koji sam video negde, ali ipak na kraju usisivac na vodu.   Kupio sam najjeftiniji koji sam nasao za nekih 6-7000 ali i tu vazi univerzalno pravilo koliko para toliko muzike. Malo bolji i malo tisi u radu, kosta malo vise... Usisivac za pepeo mozda nije lose resenje ali nisam isprobao pa ne mogu da kazem sigurno.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version