.... i da si predstavio svoj projekat, neku sliku, da vidimo koliko znas, na kom si nivou, sta hoces da radis sa time. Mozda ti u stvari znas vise od nas a nisi svestan
Ne moze to tako, necu da trosim svoje vreme cesljajuci po netu i uceci, nego daj da pitam ove sa nekog foruma, koji uzgred nije forum za CNC masine (imas forume bas za to).
Da sam na tvom mestu ne bih slusao sta mi tamo neko kaze, jer je to ipak necije misljenje, a svi smo samo ljudi. Nego ti lepo udri po internetu i sakupi gomilu misljenja, jer je ovo godzilion puta sazvakano vec. Tvoje pitanje nema prost odgovor, jer izbor obradnog motora zavisi od gabarita masine, njene namene, cvrstine masine, ciljanom materijalu za obradu, ciljanioj brzini obrade, nacinu hladjenja (ako uopste postoji), velicine obradnog alata..... a sve su to medjusobno zavisne stvari.
Tako da, ti verovatno nemas pojma o mnoooooogo stvari koje treba znati pre odluke o obradnom motoru. Na osnovu tvog pitanja, to prepoznaju svi koji bi eventualno mogli da ti pomognu oko odluke, pa zato cute. Da ne pominjem i ja da se nisi ni predstavio... Eto toliko, da te malo uputim. Srecno sa tim!