Pre par dana sam posetio prvi domaci Flight Simulator za obuku na Boingu 737-800 NG.Sem sto sam se lepo naigrao naucio sam i ponesto. Uspeo sam da sletim ovo cudo iz prve dok je drugi pokusaj bio ekcesan jer sam hteo da sletim bez gledanja u brzinomer i aparaturu.
Hteo sam da vidim kako bi se snasao u situaciji da je avion ostao bez pilota a ja jedini koji nesto zna o avionima.
Inace ovaj simulator nesluzi samo za obuku pravih pilota vec ga mogu koristiti i svi koji bi voleli da se oprobaju u ulozi pilota na najsavremenijem boingu.
Uskoro ce biti organizovano takmicenje u letenju za amatere koji lete na Fligt Simulatoru x,pa ko hoce moze da se prijavi.Nagrada je u 5 sati letenja na ovom simulatoru.
Inace mogu da kazem da sam odusevljen sa realnoscu i sa iluzijom koju stvara 3 d projekcija.Iako kabina nema hidrauliku iluzija da letite je potpuna i imate osecaj da ste stvarno naginjete ponirete itd.. Kad sam krenuo na poletanje pomislio sam kabina ima hidrauliku i da avion treska dok rula po pisti.
Evo malo slika i video.