RAZNO > MATERIJALI / TEHNIKE OBRADE U MODELARSTVU
Gde naci - oni tockici za secenje...
Vaci:
Hvala ljudi. Skalpelom ne bih rezao ako je neophodno da pritisnem lenjirom mesto secenja. Razlog je sto deo oko kabine ima dosta krivina pa ne mogu da koristim lenjir, znaci ne mogu da pritisnem mesto secenja. A i moja ledja su od rodjenja sa nekom diskushermijom, pa nisu ni za sta, kamo li za visesatno secenje... ako me usinu, ne digo se ja nedelju dana iz kreveta.
Difol ima i u Nisu kod mene, pitacu ih za te skalpele. A sto se tice podloge, znam da ima specijalne samo-zaceljujuce silikonske podloge, i to je vrh, al cini mi se da je strashno skupo, posebno sto meni treba preko 1m duzine... Ako mora da se kupi mora, al me zanima kako se ponasa linoleum? Jel se brzo istrosi povrsina na kojoj se reze?
Anakin:
--- Quote from: Vaci on May 14, 2014, 11:20:47 AM ---A i moja ledja su od rodjenja sa nekom diskushermijom, pa nisu ni za sta, kamo li za visesatno secenje... ako me usinu, ne digo se ja nedelju dana iz kreveta.
--- End quote ---
Onda si idealan tip modela izabrao za bavljenje modelarstvom. :big smile
Vaci:
--- Quote from: Anakin on May 14, 2014, 11:26:05 AM ---
--- Quote from: Vaci on May 14, 2014, 11:20:47 AM ---A i moja ledja su od rodjenja sa nekom diskushermijom, pa nisu ni za sta, kamo li za visesatno secenje... ako me usinu, ne digo se ja nedelju dana iz kreveta.
--- End quote ---
Onda si idealan tip modela izabrao za bavljenje modelarstvom. :big smile
--- End quote ---
Pa jes ima smisla to sto kazes, al sta su kad mi se svidja. :)
Sava:
Specijalne makaze namenjene za stalkoplastiku koje imaju sitno nazubljeno jedno sečivo seku tkaninu bez linoleuma i bež "žvakanja"Postoje ravne, a isto tako i zakrivljene za rezanje krivina. Firme koje vrše prodaju tkanine prodaju i ove makaze, a cena, pa baš nije jeftino oko 60€. Olfa skalpeli su dobri za taj posao, samo ih u manjim mestima nema.
Linoleum je prilično jefin i dok jedan ne iseckaš uradićeš dosta posla. Pogledaj kod prodavaca podnih obloga, bude restlova koji su jeftiniji. Za neke pozicije sa krivinama, ako ima toga više, pravio sam šablone od Al. lima.
Vaci:
Posto je Sava napomenuo da je podloga jako bitna, mozda je bitnija i od noza, evo linka za jeftine podloge od onod samo-zatvarajuceg materijala.
http://www.deniko.rs/pages/products_item/srpski/856
Mnooogo su jeftiniji od drugih, ja sam narucio pa cu videti.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version