Prostora imam, vrmena se nađe vikendom kada je loše, a volje na pretek. Da znaš da si u pravu što se tiče tvoje konstatacije Vaci.
Isti slučaj sam imao kada sam počinjao sa nekom RC pričom. Naravno prvo sam peglao simulator, pa neki trener model i to vrlo malo kao što su mi savetovali svi po stranim forumima a onda posle nepnih mesec vožnje trenera i par startova zagrejem se i uzmem FW190 sa celokupnim setup-om koji mi je buraz doneo iz Amerike kada je dolazio. Ni tamo nije ništa jeftnijie koštao ali neizmerna sreća je bila kada sam ga dobio. i naravno kako to uvek biva u mom slučaju URAAA i odmah na livadu. Prvi kiks koji sam napravio je da sam horizontalac u putu pomerio pa pošto je imao komandu i na jednom i na drugoj strani desilo se da se iskosio i stalno je model vukao na jednu stranu kao sa pomerenim aileronom. kada sam video koliko brzo se ponaša i kako reaguje nisam mogao da verujem, nisam na stanici podesio expo što je jako loše bar za početnike u ovim stvarima i naravno model je posle nepunh 2 minuta leta tako brečio na nos da sam ga polomio kako niko nije (u reklamama su ga spominjali kao neuništivog). Samo što nisam seo i plakao. Šteta: odvaljen nos do krila potpuno, uništena osovina motora, polomljen kapotaž, elise ni od traga i krilo puklo tačno gde se završava RAMENJAČA od karbona. Elisa je bila inače jedina koju sam dobio i to neka trokrka koju sam čekao posle 2 meseca da stigne. Posle ovog iskustva pljunuo u šake, uzeo lepak i polako, nov motor, sastavljen model, i okačen o zid. Posle njega sam se zakleo da ću od sada da vozim isključivo DEPRONCE dok se ne stekne neki skill. Model sam uzeo ponovo u ruke tek posle godinu i pol dana sa više samopuozdanja, više iskustva i leteo sa njim kao nikada u životu. Sreća je bila neizmerna. Naravno i dan danas se provoza bar jednom u mesec dana da me želja mine. Tako da u mom slučaju kupovina nekog skupog DLG-a ne dolazi u obzir, nego brate ulepiš ruke epoksijem i udri pa polako, prvo ovi mali od 500 mm pa onda 1000 pa tek onda 1500mm raspona.