Veoma mi je darago što je ova tema malo krenula na ovom forumu mislim na DLG
Kod samog izgleda repa nisam se baš dobro ni izrazio misleći an T rep. Pri tome sam mislio baš na + rep.
A T rep postoji u normalnoj i u naravno obrnutoj varijanti koja je najčešća kod velike većine modela. Normalan T rep zanači da je horizontalac na vertikalcu. Svejedno. Bilo kako bilo ja ću probati sve varijante na ovim malim modelima a na velikom od 1500 mm raspona ću da idem po izreci GDE SVI TU I MALI MUJO. Znam da je sletanje mekano ali vidim isto da dosta ljudi je imalo problema na ovom forumu sa repovima počevši od marabu-a pa do ostalih, pa se samo pitam kako to su uspeli ako su sletali mekano.... Što se tiče letenja naravno da mi ne pada na pamet da letim DLG bilo koliki da je u okrućenju sa žicama, drvećem, banderama....
Za to već imam proverene livade veoma velikih površina. Stanicu koju koristim je trenutno DX7s a treba da mi stigne od burazera DX8 jer je on uzeo DX 18QQ a meni poklanja ovu DX8. Jebiga brale amerika pa se ima. A meni nema nešto velike razlike između DX7s i DX8 sem u tom jednom kanalu....
Za DLG sam se zainteresovao jer mi je već dojadilo da bacam gomilu novaca na avione koje stalno nešto popravljaš, preptavljaš, crkava ovo crkava ono, lepiš, krpiš... Realno imam par WWII ptica koje obožavam i koje volim da letim scale ali to letenje zna da dojadi jer je malo monotono. A kada se leti 3D sa nekim modelima tu onda novci idu u bestrag. Koliko god ko bio dobar letač mora bar nekada da ollivadi model. Ne računam trener modele i scale letenje jer tu ide sve polako i što realnije. Kod DLG-a mi je dobro što pre svega ne treba gomila SKUPIH baterija da bi uživao, sam si ti sa prirodom i beskonačnim lovom termika i nema ništa lepše za opuštanje.
Znači DLG samo iz zabave. Koliko sam do sada novca potrošio na kojekakve setup-e mogao sam kupiti takmičarski model ladno, takođe oprema koju sam kupio za DLG-ove i materijal prevazilazi ekonomsku računicu ali jebiha moja strast je da pravim i da letim to što sam napravio. Najlakše je kupiti gotov model. Kada nešto što si ti pravio poleti i da neki rezultat adrenalin i sreća su neizmerljivi.
Još jednom bih pitao da mi neko da savet za aileron servoe koji su dobri, dostupni nama recimo sa HK-a a dobar su pandan dymond d60 koji svi hvale. Ja imam dva ova
http://www.shop.malaivanca.com/kupi/a3020-sub-micro-digital-hi-speed-aircraft-metalgear-servo-295418 nisu loši. jedan koristim na trikopteru koji ću postaviti uskoro. Da li su ovi dobri za DLG ailerone. Za rudder i elevator ima servoe