RAZNO > MATERIJALI / TEHNIKE OBRADE U MODELARSTVU

CNC sekač za stirodur (još jedan)

<< < (16/17) > >>

marko.jovanovic:
Probaj pa javi šta si napravio.  (pijemo)

dejan_ts:
Ko ima cnc sekac za stiropor necu mu nista ,ali imam pitanje za majstore

Interesuje me da li na toj masini mogu da se seku krila sa suzavanjem tipa u korenu 220mm a na kraju 195mm na duzini od 670mm ,ili samo ravna krila

Hvala unapred

tibeteagle:
Da, 2x2D sekači mogu. To znači da dve strane mašine treba da su odvojeno upravljane, kako bi putanje vođice žice za rezanje mogle opisati različite oblike. Sinhronizovanje pomeranja smera i brzine 4 motora posebno vrši upravljački softver, ali predranje crtanja i pripreme na računaru nisu baš jednostavne kao kod čisto 2D crtanja i rezanja. Ovi komadi su pravi izazov za modelare i dobije se veoma važan deo za krilo.

Perfect job by Mikula  (thumb)

http://www.rcfly4um.org/index.php/topic,13278.msg92506.html#msg92506

raddde:
deksi..moze da se izvede ovo relativo malo suzenje ,tako sto bi se sa druge stane fiksirala zica, u tacki gde se spajaju napadna i izlazna ivica ....vozis jedno osu ...velika suzenja su zeznuta,ovo moze provereno...suzenje je simetricno,cak mozes i negativno vitoperenje da se napravi..ukoliko hoce majstor da se zeza...

poz
radde

alzo:
Ovako je najjednostavnije u nekim kucnim uslovima, probao sam iz zezanja na jednom parcetu, ispalo sasvim pristojno za prvi put mada se nesto nisam ni trudio  ;)

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version