Author Topic: Drugara priveli na informativni zbog multirotora, i zbivanja na stadionu..  (Read 26749 times)

Offline gizmo

• Hero Member
    • http://www.dragantrifunovic.com/
Re: Drugara priveli na informativni zbog multirotora, i zbivanja na stadionu..
« Reply #15 on: October 15, 2014, 06:25:12 PM »
Molim vas upozorite sve ljude koje znate da imaju bilo kakve letelice da se ne sale glavom da sutra pokusavaju da lete u blizini parade.

Offline banbo

• Sr. Member
« Reply #16 on: October 15, 2014, 07:11:32 PM »
LJUDI OVO STVARNO NI U LUDILU NEMOJTE DA RADITE

NEMOJTE SE NI PENJATI NA KROVOVE, TERASE, VISITI NA PROZORIMA I SLICNO!

Primer ljudske gluposti

pre par godina kad je bila neka svecanost tu u Bg., BIA je dobila spisak sa podatcima ljudi i pozicijama na kojima ce se nalaziti sa kamerama od RTS-a. Sve je bilo OK dok baja koji je bio na soliteru za kamerom sa ogromnim teleobjektivom nije skontao da ga ubi vetar i nije stavio vojnu podkapu na glavu, u roku od 10 sekundi dobio je gumeni metak u celo od snajperiste sa 800m. Lik je dobio frakturu lobanlje i imao je problem sa oko, mada je imao super srecu sto nije ostao bez istog.
Make things as simple as possible, but not simpler.

Offline popovicr

• Pocetnik
  • *
« Reply #17 on: October 15, 2014, 07:49:00 PM »
A sto bi neko iznajmljivao letelicu iz Srbije? Donesu ljudi lepo preko granice. Ja sam Phantoma nosio svuda i niko me na granici nije ni pitao nista. Moz misliti. Najmanje je bitno ciji je Phantom. Bitno je ko je upravljao, a to je tesko naci. Mogao je upravljati sa Ipad-om ili slicno.

Offline r-xx

• Sr. Member
« Reply #18 on: October 15, 2014, 07:51:07 PM »
    Ovo ispostovati obavezno, nisu racunali na dron tehnologiju, sad su svi u frci, pogotovo posle napada letecih shiptara na nasu kevu Srbiju i fudbalsku utakmicu..     ") ") ")                               (fiu) (fiu) (fiu)

Offline LazarStan

• Full Member
    • Dreamer Beats
« Reply #19 on: October 15, 2014, 08:01:02 PM »
Ameri stoje iza njih,uvek je Srbija kriva za sve,vreme je za osvetu definitivno!
They got money for wars but can't feed the poor

-2Pac

http://www.dreamerbeats.com/

Offline Gatti.Gatozza

• Sr. Member
  • up the irons!
« Reply #20 on: October 15, 2014, 08:41:00 PM »
O kakvoj ti osveti pričaš??

Offline LazarStan

• Full Member
    • Dreamer Beats
« Reply #21 on: October 15, 2014, 08:55:00 PM »
Mnogo su me iznervirali ovim,provokacijom.

-2Pac

Offline LazarStan

• Full Member
    • Dreamer Beats
« Reply #22 on: October 15, 2014, 08:58:00 PM »
Sad su pokazali ko su i sta su,do sada sam imao pogresnu sliku!I ne samo oni!

-2Pac

Offline motorola_la

• Jr. Member
  • **
    • moj fb :)
« Reply #23 on: October 15, 2014, 09:05:58 PM »
Predsednika Rusije čuvaće preko 150 specijalaca iz Rusije, kao i njegovih 20 visoko obučenih ličnih telohranitelja.
Uz to prilikom posete Beogradu o njegovoj bezbednosti brinuće i preko 80 srpskih najboljih snajperista!
Malopre je ministar rekao da nece moci nista poleteti...

Offline goodgod

• Newbie
  • *
« Reply #24 on: October 15, 2014, 10:37:18 PM »
Meni je samo krivo sto su ovi kvadovi tolko komercijalizovani da su svakom seronji dostupni da sa njima radi sta hoce.

Offline Ivan Milenkovic

• Pocetnik
  • *
« Reply #25 on: October 16, 2014, 08:36:44 AM »
Znaci po toj logici, izabrali su njega onako random, i odveli na informativni od 45 minuta? Super...

Offline jojkic

• Jr. Member
  • **
    • RC Quadcopter - Blog, slike, video, uputstva
« Reply #26 on: October 16, 2014, 02:38:30 PM »
Ajmo malo unapred da razmišljamo.
Svako koga interesuje hobi letenje, i posvećen je tome, nebi ni u ludilu danas leteo.
Meni je danas i u firmi ne radni dan, baš zbog haosa u saobraćaju koji će nastati danas u Beogradu.
Helihopter je nisko preletao danas u Mirijevu i verovatno snimao, gledao sam ga iz kafanice gde često pijem kafu, i odakle volim da izvodim test letove. Ne smem ni da zamišljam šta bi bilo da sam iskoristio slobodan dan, za letenje. Mislim ne plašim se ja da bi me oni snimili, već se plašim koje posledice mogu nastati ako se pilot helihoptera uspaniči pri pojavi quad-a, ili quad uleti u elisu helihoptera. Mislim da tako razmišlja i 90 % ljudi koji čitaju ovaj forum, i zanima ih hobi letenje.
Problem su ljudi, koji kupe quadcopter jer misle da je to dobra fora, izvade ga iz kutije i lete, a da ne znaju ni kako radi, niti imaju volje da to nauče. Pretpostavljam da će dešavanja od pre par dana, samo ubrzati zakone o zabrani letenja hobi letilicima u naseljenom mestu, zbog čega će najviše biti ugrošeni baš hobi letači, i polu profesionalni snimači koji su uložili relativno dosta para za naše prilike u multirotore i pokušavaju neki svoj put ka sreći i slavi da nadju u ovom propalom društvo trudeći se da rade (valjda) nešto korisno.
Zbog toga bi bio moj predlog da probamo da se organizujemo i recimo osnujemo udruženje tipa aero modelarskog kluba i slično.
Recimo teoretski Dragan Trifunović bude predsednik tog udruženja, mi plaćanjamo godišnju članarinu, Dragan se brine o tome ko sme da bude član , a ko ne , uz uslov recimo 1 čas godišnje teroriske obuke, nekog polaganja i slično, baš zato da bi bili sugurni da su članovi samo ljudi koji su odgovorni i znaju nešto ili imaju želju da nauče o RC letenju.
Dalje pretpostavljam da je svakome ko ima multirotor, i kameru pod životnom željom da recimo snimi spomenik Pobednika na Kalemegdanu, spomenik Avala , Skupštinu bla bla ... Ljudi kao Dragan su to već snimili, drugi nisu ali će se to potruditi da urade bez obzira na posledice koje to vuče , jer su zbog toga i kupili multirotor , kameru i slično. Ovako ispred kluba bi e moglo organizovati jednom u 3 meseca skup na Kalemegdanu, jednom u 6 meseci skup kod Trga Nikole Pašića , gde bi organizovano hobisti naravno jedan po jedan imali prilike da provozaju uz materijalnu odgovornost i eventualno policisko obezbeđenje svoje mutlirotore i snima šta im se snima. Mnogo lakše bi se dobijala dozvola za snimanje skupova ili posebno lokacija, a sama država bi imala evidenciju hobi letača .
Ovako bi mi prvo štitili sebe, legalizovali naše letenje i ogradili se od ne savesnih pojedinaca koji će pokušavati to isto da rade i kojih će biti sve više.
Šta mislite o tome ?
Blog o RC letilicama i snimanju:
http://snimanjeizvazduha.blogspot.com/

Offline LazarStan

• Full Member
    • Dreamer Beats
« Reply #27 on: October 16, 2014, 04:07:21 PM »
Na neki nacin multirotore vidim kao potencijalno oruzje,a za oruzje je potrebna dozvola

-2Pac

Offline goodgod

• Newbie
  • *
« Reply #28 on: October 16, 2014, 04:37:42 PM »
@LazarStan
Ako cemo tako i tvoje ruke su onda oruzije, pa ti za njih ne treba dozvola.

Offline tibeteagle

• Hero Member
« Reply #29 on: October 16, 2014, 04:38:46 PM »
Meni je samo krivo sto su ovi kvadovi tolko komercijalizovani da su svakom seronji dostupni da sa njima radi sta hoce.
I farbe u spreju kupuje ko hoće i šara gde god hoće. Ne može se sve zabranjivati i regulisati, jer onda ni komad kamena ne može da leži na ulici, jer se sa njim može razbiti prozor. Nije sredstvo krivo već namera, a to se ne može sprečiti ni sa čime, jer ako neko hoće da postigne neki cilj, svakako će naći neki način, ako ne sa ovim onda sa onim.
Rešenje je da ko ima složenu tehniku neka ima barem toliku želju da ga nauči bezbedno koristiti, koliku želju ima za egzibicionizmom sa njim. Naravno sve u okvirima dobre namere.
« Last Edit: October 16, 2014, 05:36:36 PM by tibeteagle »