RAZNO > MATERIJALI / TEHNIKE OBRADE U MODELARSTVU

Šarke

<< < (2/3) > >>

igorpl:
Svetski mega car :)aplauz :)aplauz :)aplauz :)aplauz :)aplauz :)aplauz :)aplauz :)aplauz :)aplauz

sloba_b:
 na svom prvom modelu sarkice sam pravio (po tadasnjim instrukcijama) tako sto sam proshio sintetickim koncem dve ploce od balze, jedna je bila fixni a drugi deo pokretni deo horizontalca. naravno prosiva se rucno, kroz vec probusene rupe i to npr. smerom odozgo na dole pa u "x" druga ploca opet odozgo na dole..zapravo u poprecnom preseku konac se krece u vidu polozene osmice...
i ako slupan model vec godinama stoji tako na terasi i sarka bez greske   ;)

pnedic:
Mozes da koristis i "svilene" trake koje ces da lepis sa lepkom za drvo. Stavio sam pod znake navoda jer su to za mene svilene a moja zena kaze kako nemam pojma i da je to .... tamo neki materijal. U svakom slucaju je glatak, sjajan i dovoljno cvrts. To se kupuje u radnjama gde se prodaju dugmadi, konci, kopce, trakice i ostalo za sivenje i tako to. Yamo ces naci jos gomilu stvari koje se mogu koristiti u modelarstvu (cicak trake, raznorazne gume i sl). Trazi "svilene" trake. Ovu traku mozes lepiti i sa dvokomponentnim lepokm (Bizon).  Zavisi na sta lepis.

Sava:
E, kada bi sve bilo kao šarke, siti bi se modela napravili. :_D

pnedic:

--- Quote from: Sava on November 12, 2014, 11:01:46 AM ---E, kada bi sve bilo kao šarke, siti bi se modela napravili. :_D

--- End quote ---

Savo, pa naravno da si u pravu - cemu bi inace sluzile sarke. Koliko sam shvatio ovde se poteglo pitanje sta moze da zameni sarke.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version