Ne radi se o tome koliko šta košta.
tih 1 euro se uz poštarinu vrlo lako pretvori u 5.
Radi se upravo o tome što je tibeteagle rekao a to je naučiti nešto i istorije i naučiti koristiti i inprovizovati u datom trenutku.
Šta recimo da meni koji nisam iz Beograda ili Male Ivanče zatreba na terenu šarka? DA čekam 2 dana da stigne? ili da korisitm alternativu?
Danas sve što te zanima ima na internetu. A u kući imamo katkad više modelarskog materijala nego na hobbykingu ili horrizonhobby-u a da to nismo ni svesni. Ja volim više jednostavna i funkcionalna rešenja od onih komplikovanih. U ostalom te šrke treba da koštaju 10 komada 10 dinara a pošto smo mi zemlja kakva jesmo puno je i to!
Osim toga ja pravim model od jednostavnih materijala i gledam da izgleda što funkcionalnije i što jednostavnije, jer šminka je samo bitna na skupovima i dok je na zemlji a kada poleti 10 metara dalje vidi se samo silueta,
Isto je i sa automobilima. Lepo izgledaju spolja, lepo iznutra a kada sedneš da voziš bole te kako izgleda i spolja a i iznutra važno je kako poteže i kako leži u krivinama. Kada budem želeo da imam skuplji model a to uskoro planiram jer mi jedan spitfire zapao za oko onda neću žaliti novac za skuplji model, ovako uživam u karton peni i njenim čarima.
Sve u svemu hvala na savetima
A što se tiče radio sistema nemoj misliti da je to neka velika problematika izuzev ako nije u pitanju kompjuterizovan sistem.
Obična stanica sa 5-6 kanala može vrlo jednostavno da se napravi kao i prijemnik. Stari laptopovi sa wireless sistemima imaju par stvarčica za prijemnik a predajnik i stanica mogu da se urade. SAmo naravno da je mnogo isplatljivije da se kupi gotovo, ali čar pravljenja je izostavljena. Meni je drugar elektroničar napravio ESC od 40A koji i dan danas šljaka. Čudo je to šta sve čovek može sa par tranzistora kondezatora i programoatorom za čipove....