RC MODELI AVIONA - ELEKTRO > SCALE MODELI
Još 2 depronca
igorpl:
Ove nedelje sam napravio još 2 depronca
Jedan od njih je PT-17 starman
Pa evo pogledajte.
image upload no compression
igorpl:
image hosting over 10mb
igorpl:
I PT 17
upload pictures online
igorpl:
image free hosting
E sada mene zanima kako da postavim motor na PT-17 jer kada sam sledio uputstva sa fligtest.com i gradio onog FT racer-a kao i spita imao sam jako velikih problema prilikom poletanja sve dok spitfire-u nisam ugradio točkove.
FT racer moram da bacam iz ruke a onda se dešava jako loša stvar a to je da avion naglo vuče u levo i ide prema dole pa pošto ga većinom bacam sam nemam baš mnogo vremena da ga iskorigujem pa se dešava često ljubljenje livade na startu.
I spitfire-u sam isto stavio motor pod 90 stepeni u odnosu na sve ose aviona pa mi je isto radio sve dok mu nisam ugradio točkove a onda sam mogao da ga iskontrlošime.
E sada zanima me pošto ovaj PT-17 još nije spreman koji je vaš savet za uglove motora i kako da ga postavim.
Imam neki kupovni model tj T-28 trojan kome je motor pomeren prema desno i prema dole i topod nekim po meni velikim ugloma ali on leti ok. Da li postoji neka računica u postavljanju uglova motora i da li to ima veze kada model ima prednji točak i kada motor ima zadnji točak?
tibeteagle:
--- Quote ---Imam neki kupovni model tj T-28 trojan kome je motor pomeren prema desno i prema dole i topod nekim po meni velikim ugloma ali on leti ok.
--- End quote ---
To je tako pravilno i možeš da tako uradiš i na PT-17. Ugao neka ne pređe 2 stepena desno i dole.
--- Quote --- i da li to ima veze kada model ima prednji točak i kada motor ima zadnji točak?
--- End quote ---
Kako je to kada motor ima zadnji točak? mmmm
Nema. Verovatno ti se pomerilo težišta na bolje, pa je to rezultirao bolji let. Proveri gde treba da je težište po planu i proveri sa tehnikama, koje možeš naći i na ovom forumi sa Search engine-om.
PT-17 će mnogo lakše i sporije da leti, a bi će i mnogo oseljiviji na komande, pa nemoj da forsiraš veliki gas. Sigurno neće da leti brzo i stabilno. Zato treba pravilan aero profil. To je tako kod većine depronca, zbog ravnog profila na krilu i prevelike površine...
Inače model izgleda dobro. (thumb)
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
Go to full version