RC MODELI AVIONA - ELEKTRO > SCALE MODELI

Još 2 depronca

<< < (2/2)

igorpl:
Nisam se dobro izrazio.
Imaš modele kao što je na primer ovaj PT-17 koji imaju napred 2 točka ispod krila i nazad na repu jedan točak.
A imaš i modele kao što je moj trojan t-28 koji ima ispod krila dva točka i na samom kljunu još jedan tj napred su mu svi točkovi.
Mislim da li tu ima veze sa uglovima u odnocu na položaje točkova. Jer ipak medl kao PT-17 poleću tako što je već pod nekim uglom u startu a ovaj trojan je ravans a podlogom.
No dobro ako se ima dobar motor i pt-17 kontam da bi trebalo prilikom poletanja da ispravi nos vodoravno.
što se tiče tih uglova i letenja ja kada jednom poletim kao što sam to radio sa spitom sa točkovima i iskorigujem ga da se lepo odvoji od zemlje dalje mi je svejedno da li vuče levo, desno , gore ili dole. Uvek se trudim da ide prema dole bar malo jer bilo šta da se desi olivadiće se blizu pa ne moram da ga tražim.
A ako malo vuče levo ili desno neću da ga trimujem jer mislim da je baš čar letenja u tome da iskontrolišeš model u svakoj situaciji. Jer na primer u po leta može da se zaglavi neki ruder ili aileron pa da ti vuče stalno  jednu stranu. A ko nije naučio da vlada sa ovim situacijama teško da će lepo i bezbedno leteti.
U svakom slučaju hvala na savetu još da skontam koliko je to 2% i to će biti to.
A što se tiče modela trudio sam se posebno kod PT-17. Nije još spreman za let mislim da ću ga sutra osposobiti pa ako bude ok leteo planiram malo šminke kao što je obli trup, kabinice, motor... ima da izgleda bolje nego durafly modeli. SAmo se nadam da će sutra leteti

tibeteagle:

--- Quote ---A ako malo vuče levo ili desno neću da ga trimujem jer mislim da je baš čar letenja u tome da iskontrolišeš model...
--- End quote ---
Ne. Model treba što precinje istrimovati tako, da kada pustiš palice, ne vuče ni na jednu stranu. Čar letenja motornog modela je u lepom preciznom letenju akrobacija, naravno one koje model može da izvede. U tome ne sme da smeta nikakva nepravilnost podešavanja.

--- Quote ---Jer na primer u po leta može da se zaglavi neki ruder ili aileron pa da ti vuče stalno  jednu stranu.
--- End quote ---
Izbegavaj razmišljanje o nekim ne mogućim situacijama tipa šta ako. To će te suvišno opterećivati i nećeš uživati u letenju. Model i komande treba podesiti pravilno i neće da se ništa zaglavi. Ako se zaglavi nešto, bolje da se pomoliš, jer će to pre spasti model nego ti sa palicama, ma koliko si vešt.  ;namig

LazarStan:
P-faktor  :big smile

Navigation

[0] Message Index

[*] Previous page

Go to full version